Απίστευτη φρίκη στη Βρετανία – Ομόφυλο ζευγάρι κακοποίησε μέχρι θανάτου το βρέφος 13 μηνών που είχε υιοθετήσει

Απίστευτη φρίκη στη Βρετανία -  Ομόφυλο ζευγάρι κακοποίησε μέχρι θανάτου το βρέφος 13 μηνών που είχε υιοθετήσει

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση ενός μωρού 13 μηνών που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των ανθρώπων που το είχαν υιοθετήσει.

Ο μικρός Πρέστον Ντέιβι φέρεται να κακοποιήθηκε συστηματικά από τον 37χρονο Τζέιμι Βάρλεϊ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του, καθώς και για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.

Μαζί του στο εδώλιο βρίσκεται και ο σύντροφός του, Τζον ΜακΓκόουαν-Φαζάκερλι, 32 ετών, που κατηγορείται ότι επέτρεψε τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πίτερ Ράιτ, την ημέρα του θανάτου του παιδιού ο βασικός κατηγορούμενος του προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς και δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. Στο κινητό του εντοπίστηκε βίντεο που δείχνει το βρέφος σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να του παρέχεται καμία βοήθεια.

Το παιδί είχε υιοθετηθεί από το ζευγάρι τον Απρίλιο του 2023 και μέσα σε λίγους μήνες είχε μεταφερθεί επανειλημμένα στο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα του. Την τελευταία φορά, τις 27 Ιουλίου 2023, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε πιθανώς από ασφυξία, ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκαν δεκάδες τραυματισμοί, που, σύμφωνα με την εισαγγελία, αποδεικνύουν συστηματική κακοποίηση.

Μετά τη σύλληψη του Βάρλεϊ και την κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου, βρέθηκε το βίντεο που είχε τραβήξει νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο οποίο το παιδί φαινόταν να παρουσιάζει προφανή σημάδια αναπνευστικής ανακοπής. Ωστόσο δεν επιχείρησε να το επαναφέρει ούτε ζήτησε άμεσα ιατρική βοήθεια, ενώ υπάρχουν κι άλλα παρόμοια βίντεο.

«Υποστηρίζουμε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν πως δολοφονήθηκε από ένα από τα πρόσωπα στα οποία είχε ανατεθεί η φροντίδα και η ευημερία του, από έναν από τους υποψήφιους θετούς γονείς του. Υποστηρίζουμε ότι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Πρέστον Ντέιβι ήταν ο κατηγορούμενος Τζέιμι Βάρλεϊ. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο τραγικό γεγονός που του συνέβη όσο βρισκόταν στη φροντίδα αυτών των κατηγορουμένων. Στους τελευταίους μήνες της σύντομης ζωής του, λέμε ότι υπέστη συστηματική κακομεταχείριση, σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές επιθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σκληρή, καθώς, όπως τονίστηκε στο δικαστήριο, το παιδί κακοποιήθηκε βάναυσα κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του, αν και αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα.

Τελευταίες Ειδήσεις