
«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καθώς εντοπίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας.
Ο 19χρονος φοιτητής που βρέθηκε θετικός σε βακτηριακή μηνιγγίτιδα , νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλία.
Ο φοιτητής του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, βρισκόταν κανονικά στο Πανεπιστήμιο την περασμένη εβδομάδα, εμφανίζοντας συμπτώματα το Σαββατοκύριακο και τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο τη Μεγάλη Δευτέρα (6/4).
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εξέδωσε σχετικό έγγραφο, με το οποίο συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το περιστατικό και θεωρούνται υψηλού κινδύνου.
Παράλληλα ενημερώθηκαν με σχετικό e-mail οι υπόλοιποι φοιτητές, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να συμβουλευτούν γιατρό, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές και βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του 19χρονου το τελευταίο διάστημα.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Τα κράτησε κρυφά ως το παρά 1: Τα μέτρα-έκπληξη που ανακοινώνει σήμερα στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
- Κίνηση ματ από την Καρυστιανού: Κάνει το restart μέσω της ΔΕΘ
- Όλα τα σενάρια οδηγούν εκεί: Η απόφαση της Λατινοπούλου δημιουργεί… έκρηξη στη δεξιά