
Ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης τονίζει ότι το κτίριο ήταν επικίνδυνο και η οικογένεια πλήρωσε την έλλειψη ασφάλειας
Ανείπωτη η τραγωδία που σημειώθηκε στην Κόρινθο όταν μια 43χρονη καταπλακώθηκε από μπαλκόνι που κατέρρευσε. Η γυναίκα βρισκόταν με την οικογένειά της σε ταβέρνα της περιοχής και, φεύγοντας, πήγε να πάρει το αυτοκίνητο. Τότε, τμήμα από μπαλκόνι κατέρρευσε και την καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Το 10χρονο παιδί της οικογένειας τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες. Η γυναίκα είχε έρθει στην Κόρινθο από τη Γερμανία με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους για τις διακοπές του Πάσχα.
Ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης, μιλώντας στο Action, δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα δυστύχημα που «κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί». Όπως εξήγησε, το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο για πάνω από 15 χρόνια, αγοράστηκε πέρυσι και είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποκλειστεί ο χώρος από πεζούς και αυτοκίνητα. «Ως εκ θαύματος δεν είχαμε τέσσερα θύματα», πρόσθεσε.
Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι εργασίες γίνονταν από νωρίς το πρωί, με κομπρεσέρ και κατεδάφιση τμημάτων του κτιρίου. Όπως εξηγούν, το κτίριο είχε υποστεί διάβρωση λόγω της θέσης του κοντά στη θάλασσα και δεν είχε επαρκή οπλισμό. Για το τραγικό συμβάν συνελήφθησαν ο μηχανικός και ο εργολάβος ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κτίσματος, με τις αρχές να διερευνούν περαιτέρω τις ευθύνες.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα