Τα πάνω κάτω στο «σίριαλ» Παναγόπουλου: Δεν αρχειοθετείται τελικά η υπόθεση με τα αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ

Τα πάνω κάτω στο «σίριαλ» Παναγόπουλου: Δεν αρχειοθετείται τελικά η υπόθεση με τα αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ

Η Εισαγγελία Εφετών θα διεξάγει περαιτέρω έρευνα – Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε συνέντευξη του στο ΕΡΤnews

Μπορεί πριν από λίγες μέρες να αποφασίστηκε η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Παναγόπουλου, για τα αδήλωτα 3.2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σήμερα (30/03) η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αποφάσισε να επαναφέρει από το αρχείο τη δικογραφία, που αφορά το πόθεν έσχες του προέδρου της ΓΣΕΕ, ζητώντας να διερευνηθεί περαιτέρω.

Η εντολή αυτή ανοίγει ξανά τον φάκελο, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά δεδομένα και να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι για συνέχιση της ποινικής διαδικασίας. Την περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί αναφορικά με τις παραβιάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, είχε μπει στο αρχείο από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναφέρεται πως η  Αρχή ζητούσε έλεγχο του κυρίου  Παναγοπούλου αλλά και άλλων δύο προσώπων, για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της πενταετίας 2020-2025 σχετικά με μη δήλωση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε υπόμνημα παροχής εξηγήσεων για την υπόθεση του πόθεν έσχες. Μετά την μελέτη και αξιολόγηση των στοιχειών από τον Εισαγγελέα, κρίθηκε ότι σε βάρος του ελεγχόμενου δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης και ως εκ τούτου η δικογραφία στάλθηκε στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να επικυρώσει την αρχειοθέτηση.

Γιάννης Παναγόπουλος: «Δεν είχα υποχρέωση να καταθέσω πόθεν έσχες»

Τη στιγμή που θα υπάρξει νέα έρευνα για το αν και κατά πόσο έπρεπε να κάνει δήλωση πόθεν έσχες ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο ίδιος μένει αμετακίνητος στις αρχικές του δηλώσεις, τις οποίες και επιβεβαίωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο ΕΡΤnews.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει από διάφορες κυβερνήσεις και από γνωματεύσεις που έχει από κορυφαίους νομικούς, δεν είχε την υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμη δεν έχει πάρει το πόρισμα της Αρχής με βάση το οποίο κατακρεουργήθηκε: «Σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει από διάφορες κυβερνήσεις και από γνωματεύσεις που έχω, από κορυφαίους νομικούς, δεν είχα την υποχρέωση να καταθέσω πόθεν έσχες. Έχουν κλείσει δύο μήνες και ακόμη δεν έχει πάρει το πόρισμα της Αρχής με βάση το οποίο κατακρεουργήθηκα».

Ο ίδιος ανέφερε πως:  «Υπάρχει μια ανοιχτή διαδικασία ελέγχου και πρέπει να δω πού χτυπάει και γιατί. Εμφανίστηκαν όλα σε περίεργες στιγμές… η πρώτη υπόθεση εμφανίστηκε όταν ήμουν στη Βουλή για να υπερασπίσω μια μεγάλη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η δεύτερη υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν είχαμε αναγγείλει ότι υπογράφεται η μεγαλύτερη σύμβαση από το 2012 για τον επισιτισμό».

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις