
Ποιες οδηγίες δίνονται για την πρόσβαση - Τι γίνεται με τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι
Οι προβλέψεις της ΕΜΥ, για το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπούσε τη χώρα μας, φέρνοντας ακόμα και χιονοπτώσεις, επιβεβαιώθηκαν στον απόλυτο βαθμό, μιας και την Παρασκευή το πρωί (20/03), η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίας και η Πάρνηθα… με χιόνια! Οι φωτογραφίες από το βουνό, είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι, που βρέθηκαν εκεί, για να απολαύσουν το θέαμα. Το χιόνι, αναμένεται να αυξηθεί κατά τις βραδινές ώρες, ενώ μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν προχώρησαν σε διακοπή κυκλοφορίας.
Οδική πρόσβαση και θερμοκρασία
Σύμφωνα με ενημέρωση από τα Καταφύγια Πάρνηθας:
Ο δρόμος προς το βουνό είναι ανοιχτός.
Η θερμοκρασία αυτή την ώρα κυμαίνεται στους -6°C.
Οι πεζοπόροι που θα επιχειρήσουν να ανέβουν στα καταφύγια δε θα συναντήσουν χιόνι στα μονοπάτια, όμως συνιστάται προσοχή λόγω του κρύου.
Λειτουργία καταφυγίων και τελεφερίκ:
Καταφύγιο Μπάφι: ανοιχτό έως τις 21:00
Καταφύγιο Φλαμπούρι: ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 21:00
Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του τελεφερίκ, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώνονται απευθείας από το Καζίνο Πάρνηθας.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα