
Σε πανελλαδική απεργία διαρκείας προχώρησαν από τις 6 το πρωί σήμερα (17/03) οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών
Σε πανελλαδική απεργία διαρκείας προχώρησαν από τις 6 το πρωί σήμερα (17/03) οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.
Η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο -όπως υποστηρίζει ο κλάδος- περιλαμβάνει ρυθμίσεις στις οποίες αντιτίθενται έντονα οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί.
Κεντρικό σημείο διαφωνίας αποτελεί η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026, δηλαδή από φέτος και μετά για όσα αυτοκίνητα αντικαθίστανται, θα πρέπει οι οδηγοί να το αντικαταστήσουν με ηλεκτροκίνητα. Ζητούν αυτό να πάρει μια παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2035. Παράλληλα αντιδρούν και στη δυνατότητα που δίνεται σε Ι.Χ. οχήματα και βαν να πραγματοποιούν αστικές μεταφορές επιβατών, υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζεται το έργο των ταξί.
Όλα αυτά είναι τα βασικά σημεία στα οποία αντιτίθενται οι αυτοκινητιστές ταξί έχουν αποφασίσει επ’ αόριστον απεργία και παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε εξτρά κινητοποιήσεις προς αεροδρόμια, λιμάνια ή γενικότερα στους δρόμους.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Και κάτι από ΝΔ: Το όνομα του νέου κόμματος Σαμαρά
- Ανέβηκε κι άλλο: Το ποσοστό του Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση εξέπληξε και τον ίδιο
- «Αλλιώς θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη»: Το ποσοστό που προβλέπει ο γκουρού των δημοσκοπήσεων ότι θα πάρει ο Τσίπρας στις εκλογές