Λουτράκι: Παράπλευρο θύμα ο 17χρονος – Προσπάθησε να σώσει τον φίλο του

Λουτράκι: Παράπλευρο θύμα ο 17χρονος – Προσπάθησε να σώσει τον φίλο του

Πώς συνέβη το κακό

Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Λουτράκι, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 17χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 19χρονου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δέκα προσαγωγές και μία σύλληψη, ενώ ο 17χρονος φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι για έναν σπασμένο καθρέφτη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την προανάκριση και όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δύο ομάδες νεαρών –ανάμεσά τους και ανήλικοι– έδωσαν ραντεβού σε απομακρυσμένο σημείο της περιοχής, προκειμένου να «λύσουν» τις διαφορές τους σχετικά με φθορά σε όχημα. Αν και αρχικά η συνάντηση φέρεται να είχε στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος, ο 17χρονος φέρεται να είχε μαζί του μαχαίρι.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επιτέθηκε στον 19χρονο, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα. Το χτύπημα, κοντά στην καρδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δείχνει πρόθεση να σκοτώσει. Ο 19χρονος σώθηκε από καθαρή τύχη, καθώς το τραύμα αποδείχθηκε άστοχο.

Το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι ο 17χρονος που έχασε τη ζωή του δεν ήταν ο αρχικός στόχος της επίθεσης. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τον φίλο του και δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όμως είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν. Ο 19χρονος τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη μέσα από μαρτυρίες αυτοπτών και του ίδιου του τραυματία, που τον υπέδειξαν από την πρώτη στιγμή. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, καθώς ο 17χρονος δεν εντοπίστηκε στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές των γονιών του και φίλων του, εξετάζοντας αν γνώριζαν για το ραντεβού ή για το πού μπορεί να είχε καταφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το αιματηρό περιστατικό ο ανήλικος επιχείρησε να διαφύγει στην Αθήνα. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες της συμπλοκής που κόστισε τη ζωή σε έναν 17χρονο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προσπαθώντας να σώσει τον φίλο του.

Τελευταίες Ειδήσεις