
«Η γυναίκα μου έκλαιγε»
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανήρτησε η Μαρία Καρυστιανού με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη.
Ο Παύλος Ασλανίδης, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε πως οι εικόνες ήταν «πολύ σκληρές» και πως γονείς θυμάτων που ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο «σοκαρίστηκαν» και ένιωσαν ότι ξεπεράστηκε ένα όριο.
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών περιέγραψε ότι την προηγούμενη ημέρα βρέθηκε στην Καισαριανή, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και παρουσιάστηκε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα. Όπως είπε, αρκετοί γονείς που ήταν παρόντες και πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του βίντεο της κυρίας Καρυστιανού αντέδρασαν έντονα, θεωρώντας ότι η ωμή αποτύπωση της φρίκης ξανανοίγει τραύματα που δεν έχουν κλείσει.
Στο ίδιο πλαίσιο, έθεσε και ένα ζήτημα που, όπως άφησε να εννοηθεί, δεν έχει αποσαφηνιστεί: αν υπήρξε άδεια από συγγενείς θυμάτων για τη χρήση «φωνών που ακούγονται στο βίντεο».
«Η γυναίκα μου έκλαιγε»
Ο κ. Ασλανίδης μίλησε για την προσωπική επίδραση που είχε το βιντεο, λέγοντας ότι όταν συζήτησε το βράδυ με τη σύζυγό του, εκείνη ξέσπασε σε κλάματα, επειδή είδε σκηνές που δεν είχε αντικρίσει ποτέ έως σήμερα. Την ίδια στιγμή, περιέγραψε και τη δική του στιγμή «λύγισμα», όταν αντίκρισε το όνομα του γιου του χαραγμένο στο μάρμαρο του μνημείου.
«Να σκεφτείτε ότι είδα χθες το όνομα του γιου μου σε ένα μάρμαρο και λύγισα για πρώτη φορά… Όχι να δεις αυτό το πράγμα», είπε.
Πέρα από το βίντεο, ο κ. Ασλανίδης επανέλαβε την κριτική του για τον χρόνο ανακοίνωσης της πολιτικής πρωτοβουλίας της Μαρίας Καρυστιανού. Αναγνώρισε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πολιτευτεί», ωστόσο υποστήριξε πως η συγκεκριμένη επιλογή έγινε σε μια στιγμή που, κατά τον ίδιο, είναι κομβική για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης.
Με τα δικαστήρια να ξεκινούν, όπως σημείωσε, θεωρεί ότι η εξαγγελία κόμματος δεν ήταν η καλύτερη χρονική επιλογή. Είτε θα έπρεπε να είχε προηγηθεί των εκλογών είτε να μετατεθεί μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών. Όπως είπε, δημιουργείται η εντύπωση ότι «είναι σαν να παρατάς τη μάχη», μετά από έναν μακρύ αγώνα για δικαίωση.
Ο κ. Ασλανίδης αναφέρθηκε και στον έλεγχο που, όπως είπε, ξεκίνησε από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Συλλόγου, επιμένοντας ότι όλα είναι «τακτοποιημένα» και ότι ο έλεγχος ήρθε χρονικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της κ. Καρυστιανού για την ενασχόλησή της με την πολιτική.
Χωρίς να κατονομάσει πρόσωπο, ισχυρίστηκε ότι έχει πληροφορίες για το ποιος ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από σχετική καταγγελία, λέγοντας ότι «από ό,τι ξέρω» πρόκειται για βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αναφέρει όνομα επειδή δεν είναι απολύτως βέβαιος.
Οι πληρωμές για το Καλλιμάρμαρο
Στο σκέλος των οικονομικών, ο κ. Ασλανίδης έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τη μεγάλη συναυλία, απαντώντας σε υπερβολές, όπως τις χαρακτήρισε, που κυκλοφόρησαν δημόσια. Ανέφερε ότι κόπηκαν 37.500 εισιτήρια με τιμή 15 ευρώ, ότι τα έξοδα ήταν περίπου 240.000 ευρώ και ότι «όλα έγιναν νόμιμα» και με πληρωμές σε εργαζόμενους και συνεργάτες.
Παράλληλα, απάντησε και στο θέμα της χρήσης του Καλλιμάρμαρου, σημειώνοντας πως δεν παραχωρήθηκε δωρεάν: υποστήριξε ότι καταβλήθηκαν περίπου 9.000 ευρώ στην Ολυμπιακή Επιτροπή και επιπλέον 8.000 ευρώ στην αρμόδια υπηρεσία Αρχαιοτήτων που το διαχειρίζεται, ενώ πρόσθεσε ότι χρήματα θα διατεθούν και για εξετάσεις.
Κλείνοντας, ο κ. Ασλανίδης έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας πως οι οικογένειες λειτουργούν ως «ομάδα», με πολλούς γονείς, όπως είπε, από τη Θεσσαλονίκη και ότι η βασική αποστολή του Συλλόγου παραμένει αμετάβλητη: να βρεθεί η αλήθεια, να δικαιωθούν τα παιδιά και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Θα είναι η χαριστική βολή: Ποιοι βουλευτές της ΝΔ θα ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά στο νέο κόμμα
- Επισπεύδεται λόγω Σαμαρά: Πότε ανακοινώνει η κυβέρνηση την απόφασή της για τον 13ο μισθό
- Ο γκουρού των δημοσκοπήσεων: Η πρόβλεψη του Στράτου Φαναρά «γειώνει» όσους βιάστηκαν να πανηγυρίσουν