Καιρός: Τελειώνουν οι βροχές και έρχεται εβδομάδα με ήλιο (Βίντεο)

Καιρός: Τελειώνουν οι βροχές και έρχεται εβδομάδα με ήλιο (Βίντεο)

Υψηλές πιέσεις κλείνουν τον δρόμο στις κακοκαιρίες, λίγα και τοπικά φαινόμενα

Η εβδομάδα που ξεκίνησε φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με τις βροχές να περιορίζονται σημαντικά και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα πεδίο υψηλής βαρομετρικής πίεσης απλώνεται πάνω από την Ελλάδα, εμποδίζοντας τις διαταραχές που έρχονταν από την κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες, με περιορισμένα φαινόμενα, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς σημείωσε ότι η ατμόσφαιρα θα γίνει πιο ξηρή, με βοριάδες που θα καθαρίζουν τον ορίζοντα. Μόνο στη Βόρεια Κρήτη θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές.

Τις επόμενες ημέρες προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ήπια επίπεδα, φτάνοντας έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, στα δυτικά και τα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ασθενείς χιονοπτώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα. Τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και μέχρι το απόγευμα σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα πελάγη 5 με 6, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

 

Τελευταίες Ειδήσεις