
Ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει πορεία και επιλέγει την Πάτρα για την παρουσίαση του βιβλίου του, σε μια κίνηση με πολιτικό συμβολισμό.
Σε ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού οδηγείται η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου.
Παρότι πληροφορίες τον ήθελαν να κάνει τον δεύτερο σταθμό του στη Θεσσαλονίκη, τελικά ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε την Πάτρα, μια πόλη με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος για την Κεντροαριστερά.
Η αχαϊκή πρωτεύουσα αποτελεί τη γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου και έχει εκλέξει δήμαρχο προερχόμενο από το ΚΚΕ — στοιχεία που ενισχύουν τον συμβολισμό της επιλογής. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί δυνάμεις στην περιοχή, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη και συνολικά τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η εκλογική του βάση έχει συρρικνωθεί σημαντικά.
Η εκδήλωση στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα που στη Βουλή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό, μια διαδικασία που παραδοσιακά συνοδεύεται από την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.
Στο επιτελείο Τσίπρα ο σχεδιασμός βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να εξασφαλιστεί γεμάτος χώρος για την παρουσίαση, ενώ παράλληλα αναζητούνται και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον ίδιο στο πάνελ.
Στο 9% η βεβαιότητα ψήφου στον Τσίπρα
Η χθεσινή μέτρηση της Prorata ήρθε να επιβεβαιώσει προηγούμενες δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας βεβαιότητα ψήφου περίπου 9% για το υπό σύσταση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, ένα ακόμη 12% δηλώνει πως ενδεχομένως θα το ψήφιζε.
Παρά το γεγονός ότι η αποτύπωση δυναμικής ενός κόμματος πριν την επίσημη ίδρυσή του ενέχει μεγάλα περιθώρια σφάλματος, οι δημοσκόποι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται σταθερά σε όλες τις έρευνες των τελευταίων δύο ετών. Σύμφωνα με αυτές, ο Τσίπρας κινείται με «ταβάνι» γύρω στο 20%, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στις επερχόμενες εκλογές.
Ωστόσο, η πιθανή κάθοδος νέου πολιτικού σχηματισμού από τη Μαρία Καρυστιανού μπορεί να αναδιαμορφώσει το τοπίο, καθιστώντας κάθε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα επισφαλή.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Η μεταγραφή που ενισχύει κι άλλο τον Τσίπρα και το ΕΛ.Α.Σ.
- Κατρακύλα για τη ΝΔ: Δημοσκόπηση τη φέρνει κάτω από το όριο του 25%
- Καρυστιανού πάνω από Μητσοτάκη και Τσίπρα – Η κορυφή που ούτε η ίδια περίμενε