
Θρίλερ με τον θάνατο του 29χρονου
Πραγματογνώμονα διόρισε η οικογένεια του 29χρονου στελέχους του Λιμενικού που βρέθηκε απαγχονισμένος τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα από το σταυρό στο εξωκκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης, στο Σίγρι της δυτικής Λέσβου.
Η οικογένεια του 29χρονου θεωρεί ότι δεν εξετάστηκε ιατροδικαστικά η σορός ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα της δολοφονίας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της οικογένειας του λιμενικού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν σε αναρρωτική άδεια, ο 29χρονος είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του λόγω της ενεργού συμμετοχής του σε επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών. Ας σημειωθεί ότι στο Λιμενικό Σώμα ο 29χρονος υπηρετούσε στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών από τη θέση του χειριστή σκύλου Κ9.
Κι ενώ η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα κηδεία του λιμενικού αναβλήθηκε επ’ αόριστο, αξίζει να αναφερθεί και το ότι σήμερα Τετάρτη, από μέρους της οικογένειας του 29χρονου κατατέθηκε μήνυση κατά εν ενεργεία αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ο οποίος με δημόσια ανάρτησή του φέρεται να κατηγόρησε τον εκλιπόντα για εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.
Τέλος, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, συνεχίζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον θάνατο του 29χρονου λιμενικού.
Το σημείο – κλειδί
Κάτω από το μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ οι καταθέσεις των στενών συγγενών και φίλων του 29χρονου λιμενικού εξετάζονται εξονυχιστικά. Οι ερευνητές προσπαθούν να ρίξουν φως στον μυστηριώδη θάνατό του, αναλύοντας κάθε πιθανό στοιχείο.
Ωστόσο, πλήθος ερωτημάτων εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη Λέσβο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.
Αποκαλυπτικό νέο στοιχείο του Live News περιπλέκει περαιτέρω το τοπίο: τα παπούτσια και το κινητό τηλέφωνο του λιμενικού δεν βρέθηκαν στον τόπο όπου εντοπίστηκε απαγχονισμένος, αλλά σε μεγάλη απόσταση, κοντά στο σπίτι που διέμενε με τη σύζυγό του, περίπου 87 χιλιόμετρα από την εκκλησία.
Η ανακάλυψη έγινε ύστερα από ειδοποίηση του πατέρα του θύματος στην αστυνομία, οδηγώντας σε αποκλεισμό της περιοχής από τις Αρχές.
Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το αυτοκίνητο του 29χρονου λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, με άλλα οχήματα να ακολουθούν σε κοντινή απόσταση. Οι οδηγοί αυτών των οχημάτων αναμένεται να κληθούν για κατάθεση.
Οι συγγενείς του λιμενικού, μιλώντας στο Live News, δηλώνουν πεπεισμένοι πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για καλά οργανωμένη εγκληματική ενέργεια.
«Είχε μαχαιριές στο σώμα. Ήθελε να αυτοτραυματιστεί και μετά να κρεμαστεί; Δεν στέκει», αναφέρουν με οργή.
Όπως λένε, ήταν πρόσφατα παντρεμένος και έκανε σχέδια για το μέλλον. Κανείς δεν είχε δει σημάδια απόγνωσης ή φόβου. Ένας στενός φίλος του δήλωσε: «Τον έβλεπα πάντα χαμογελαστό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του».
Το χρονικό του θανάτου δείχνει πως ο λιμενικός ξεκίνησε από το σπίτι του και πήγε στο σπίτι της μητέρας του, εμφανώς τραυματισμένος, σύμφωνα με την ίδια. Ήταν ανήσυχος, λέει, και είναι πεπεισμένη ότι είχε δεχθεί επίθεση.
Από εκεί, κατευθύνθηκε προς το Σίγρι, μια διαδρομή 53 χιλιομέτρων. Κανείς δεν τον είδε καθ’ οδόν ή κοντά στο εκκλησάκι.
Η σύζυγός του, εμφανώς συντετριμμένη, περιέγραψε τις τελευταίες τους στιγμές: «Ήταν υγιής, χαρούμενος, είχαμε κανονίσει να περάσουμε μαζί το Πάσχα. Μου είπε “σ’ αγαπώ”, τίποτα δεν έδειχνε ότι κάτι τον βασάνιζε».
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.