Δείχνει θετικότητα πριν το τεστ: Το σύμπτωμα στο πόδι που αγνοείς φωνάζει ότι νοσείς

Δείχνει θετικότητα πριν το τεστ: Το σύμπτωμα στο πόδι που αγνοείς φωνάζει ότι νοσείς

Ο πονόλαιμος, ο βήχας, το μπούκωμα, ο πυρετός και η εξάντληση είναι τα συνηθισμένα συμπτώματα όμως υπάρχει κάποιο που δεν το είχαμε φανταστεί!

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ! Αρκετοί είναι οι πολίτες που νοσούν δεύτερη και τρίτη φορά αφού οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Ομικρον διασπείρονται σαν «πυρκαγιά».

Ο πονόλαιμος, ο βήχας, το μπούκωμα, ο πυρετός και η εξάντληση είναι τα συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού.  Υπάρχει όμως μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αναπτύσσουν λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα.

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι που νόσησαν από τον ιό και ανέφεραν τα συμπτώματά τους, διαπίστωσε ότι ένα μικρό ποσοστό είχε κουδούνισμα στα αυτιά, ερεθισμένα μάτια, κνησμό, εξανθήματα στο πρόσωπο ή στα χείλη, απώλεια μαλλιών και ασυνήθιστους πόνους στις κλειδώσεις. Μια μεγαλύτερη έρευνα, 600.000 ανθρώπων στη Βρετανία, έδειξε ότι ένα ποσοστό όσων νόσησαν από Covid-19 είχαν πληγές και φουσκάλες στα πόδια και μούδιασμα στο σώμα τους εκτός των άλλων!

Ενα από τα περίεργα συμπτώματα είναι το «δάχτυλο ποδιού με Covid-19». Πρόκειται για εξανθήματα και φουσκάλες, σαν κρυοπαγήματα, που εμφανίζονται στα πόδια και στα δάχτυλα κάποιων ανθρώπων που νοσούν, κάνοντας τα δάχτυλα να πρήζονται και να μελανιάζουν. Μια θεωρία λέει ότι οι άνθρωποι με Covid-19 μπορεί να εμφανίζουν μικροαγγειακούς θρόμβους, που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας αυτόν τον αποχρωματισμό, λέει ο δρ Μαρκ Σάλα, συνδιευθυντής του κέντρου Northwestern Medicine Comprehensive Covid-19.

Οι ασθενείς εμφανίζουν αυτό το σύμπτωμα συνήθως στην οξεία φάση της μόλυνσης, προσθέτει, και συνήθως υποχωρεί αμέσως μετά. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά τη χρήση κρέμας με υδροκορτιζόνη για την αντιμετώπισή του. Όπως συμβαίνει με όλα τα ασυνήθιστα συμπτώματα Covid-19, όσο ενοχλητικά και αν είναι, το πρήξιμο υποχωρεί μόνο του – για λόγους για τους οποίους οι γιατροί δεν είναι πολύ σίγουροι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.