Διακοπές τα Χριστούγεννα: Ο φθηνότερος προορισμός στην Ελλάδα που είναι σχεδόν sold out

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακίνησης εκτός νομού: Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους

Στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς οι τιμές «χτυπάνε κόκκινο»

Οι εκδρομείς των Χριστουγέννων ετοιμάζονται για τις διακοπές τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον οι τιμές των ξενοδοχείων αλλά και τα πακέτα διακοπών είναι πιο ακριβά, ωστόσο η ζήτηση είναι υψηλή.

Στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς οι τιμές «χτυπάνε κόκκινο», ενώ και τα εκδρομικά πακέτα του εξωτερικού αν και είναι ακριβότερα κατά 15-20%, καταγράφεται άνοδος των πωλήσεων σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με έρευνα του Pricefox.gr, που άντλησε στοιχεία από την πλατφόρμα της Booking, οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν πάρει την ανιούσα, με το μέσο όρο διανυκτέρευσης στην ακριβότερη περιοχή της χώρας να αγγίζει ακόμη και τα 407 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη τιμή στον οικονομικότερο προορισμό ορίζεται στα 98 ευρώ.

Η Νάουσα, στο νομό Ημαθίας, με μέσο όρο τιμής ανά διανυκτέρευση στα 98 ευρώ είναι από τους φθηνότερους προορισμούς για τις γιορτές. Το πιο ακριβό της κατάλυμα κοστολογείται στα 141 ευρώ, ενώ το πιο οικονομικό της στα 75 ευρώ.

Ακόμη και πιο προσιτές λύσεις υπάρχουν στο Πήλιο, όπου οι τιμές καταλυμάτων ξεκινούν από τα 42 ευρώ ανά διανυκτέρευση και είναι ο φθηνότερος προορισμός με τα καταλύματα να είναι σχεδόν sold out. Ακολουθούν τα Τρίκαλα Κορινθίας από τα 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Ιωάννινα από 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση και την Καλαμπάκα από 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.