Ούτε ένεση, ούτε παρενέργειες: Αυτή είναι η πρώτη χώρα που χορηγεί το εισπνεόμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Συναγερμός για την ιλαρά στις ΗΠΑ - Ρεκόρ κρουσμάτων

Το εισπνεόμενο εμβόλιο εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο ως αναμνηστική δόση και άρχισε να χορηγείται την περασμένη εβδομάδα

Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό γίνεται με… βελόνες αφού τα σκευάσματα χορηγούνται με ενέσεις. Ομως υπήρξε μία παγκόσμια πρωτιά και χώρα αποφάσισε να χορηγήσει το εμβόλιο με εισπνοή από πλαστικό ποτήρι με καλαμάκι.

Το εμβόλιο της κινεζικής CanSino Biologics είναι η εισπνεόμενη βερσιόν των εμβολίων αδρανοποιημένου ιού που χρησιμοποιεί η Κίνα κατά της πανδημίας, δεδομένου ότι δεν εισάγει εμβόλια mRNA από τη Δύση, ούτε έχει αναπτύξει δικό της.

Το εισπνεόμενο εμβόλιο εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο ως αναμνηστική δόση και άρχισε να χορηγείται την περασμένη εβδομάδα στη Σαγκάη, αναφέρει το Reuters.

«Η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού είναι οι βλεννογόνοι του αναπνευστικούς συστήματος. Θέλαμε να στοχεύσουμε το εμβόλιο άμεσα στους βλεννογόνους για να βελτιώσουμε την ανοσία» δήλωσε ο δρ Ζάο Χούι, επιστημονικός διευθυντής του Οικογενειακού Νοσοκομείου της Σαγκάης.

Τα εισπνεόμενα εμβόλια ίσως αποδειχθούν σημαντικό όπλο προκειμένου να εμβολιαστούν όσοι βλέπουν με επιφυλακτικότητα τα συμβατικά εμβόλια, επισήμανε ο Έργουιν Λο, επιστημονικός διευθυντής του Νοσοκομείου «Σεντ Βίνσεντ» στο Σίδνεϊ.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή έχουν φοβία στις βελόνες. Μπορεί να μην το λένε, όμως αυτό έχουν στο μυαλό τους» είπε.

Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης έχει μεγάλη σημασία για την Κίνα, η οποία επιμένει στην πολιτική «μηδενικής Covid».

Ο Λο δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα.

«Πιστεύω ότι τα εισπνεόμενα εμβόλια για αναπνευστικές παθήσεις όπως η Covid-19 είναι το μέλλον» είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.