«Σκουπίδι»: Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για το άθλιο σκίτσο του Charlie Hebdo για την Ζιζέλ Πελικό (Pic)

elena-akrita

«Ναι, υπάρχουν όρια στη σάτιρα»

Ένα ακραίο και προκλητικό σκίτσο για την Ζιζέλ Πελικό, τη γυναίκα που συγκλόνισε τον πλανήτη με το θάρρος και τη δύναμη να κάνει ανοιχτή δίκη στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσής της από τον άντρα της, δημοσίευσε το γαλλικό «σατυρικό» περιοδικό, Charlie Hebdo.

Το σκίτσο του Felix δείχνει την Πελικό ξαπλωμένη στο κρεβάτι να κλαίει και αρκετούς άνδρες να περιμένουν γυμνοί σε σειρά.

Απέναντί τους στέκεται επίσης γυμνός ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των βιασμών της, Ντομινίκ Πελικό με μία κάμερα στο χέρι.

«Μία ταινία του Ντομινίκ Πελικό» γράφει η λεζάντα. Το σκίτσο προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα social media με τους περισσότερους χρήστες να κάνουν λόγο για «αηδιαστικό σκίτσο» και «απεχθές».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlie Hebdo (@charlie_hebdo_officiel)

Η Έλενα Ακρίτα για το σκίτσο

Το συγκεκριμένο σκίτσο προκάλεσε το ξέσπασμα της Έλενας Ακρίτα που το χαρακτήρισε «εμετικό». Υποστήριξε πως το Charlie Hebdo δημοσίευσε ένα «βδέλυγμα» που «κουρελιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ποδοπατάει κάθε έννοια σεβασμού στο δραμα της τραγικής γυναίκας».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Ανήκω στη μειοψηφία που στην ερώτηση «έχει όρια η σάτιρα»; απαντώ «ναι». Χίλιες φορές ναι.

Πρόσφατο παράδειγμα το εμετικό σκίτσο στο περιοδικό Charlie Hebdo για την υπόθεση Pelicot που δικάζεται στη Γαλλία κι έχει συνταράξει όλο τον κόσμο.

Ο κατηγορούμενος Dominic Pelicot επί δέκα ολόκληρα χρόνια νάρκωνε τη γυναίκα του και καλούσε άγνωστους άντρες να τη βιάζουν ο ένας μετά τον άλλον.

Στο σκίτσο απεικονίζεται η Gisele Pelicot γυμνή και ναρκωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι, ενώ στην ουρά περιμένουν να την κακοποιήσουν οι βιαστές της. Σε πρώτο πλάνο ο σύζυγός της επίσης γυμνός, βιντεοσκοπεί τους βιασμούς.

Με το βδέλυγμα αυτό, το Charlie Hebdo κουρελιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ποδοπατάει κάθε έννοια σεβασμού στο δραμα της τραγικής γυναίκας.

Ναι, υπάρχουν όρια στη σάτιρα. Να τελειώνουμε μ’ αυτό το παραμύθι που παίρνει κόσμο στο λαιμό του. Η σάτιρα δεν θυματοποιεί, η σάτιρα δεν στοχοποιεί, η σάτιρα δεν εκδικείται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.