«Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ…»

«Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ…»

Τι σημαίνει αυτή η φράση;

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξετάζει την αποτροπή ενός πιθανού σεναρίου περικύκλωσης ενός μεγάλου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου από τουρκικά πολεμικά πλοία με βασικό αίτημα την άμεση αποστρατικοποίηση του.

Ειδικότερα για την αποτροπή πιθανού σεναρίου που προβλέπει ναυτικό αποκλεισμό κάποιου από τα επίμαχα νησιά του Αιγαίου που διαθέτουν οπλισμό, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα που δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Χτες βράδυ και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διακαναλική συνέντευξη αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος στο θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών κατηγορώντας την Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ ότι δεν σέβονται τις Διεθνείς Συνθήκες και υποβοηθούν εμπράκτως την Ελλάδα να τα εξοπλίζει περαιτέρω, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την Τουρκία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πει αρκετές φορές «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Τι σημαίνει όμως αυτή η φράση; Πώς ξεκίνησε και γιατί ένα ερωτικό τραγούδι έγινε συνώνυμο της εισβολής;

Ολόκληρη η φράση του τραγουδιού είναι: «Μην με καλείς τόσο παθιασμένα (από το βάθος της ψυχής σου), μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ». Το τραγούδι γράφτηκε το 1974 από τον Ουμίτ Γιασάρ Ογούζτζαν και από τότε τραγουδήθηκε από πολλούς με την σημαντική τραγουδίστρια Γκιονούλ Γιαζάρ, να είναι η τελευταία και σημερινή ερμηνεύτρια.

Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί στίχο τραγουδιού που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974. Το τραγούδι ήταν πολύ της μόδας τότε και τραγουδούνταν ενώ ήταν σε εξέλιξη η εισβολή. Από τότε συνδυάστηκε με την εισβολή και με κάθε εισβολή που μπορεί να εξαπολύσει η Τουρκία. Τώρα χρησιμοποιείται ως απειλή εναντίον της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.