Δώρο στον Ανδρουλάκη: Το αυτογκόλ του Γιώργου Παπανδρέου στο παρά πέντε της κάλπης

giorgos-papandreou

Η λάθος επιλογή του πρώην προέδρου 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής και στον β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ και παραμένει πρόεδρος του κινήματος μετά την επικράτησή του επί του Χάρη Δούκα με διαφορά σχεδόν 20 μονάδων.

Με την ενσωμάτωση στο 100%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,92% (125.820 ψήφους), ενώ ο Χάρης Δούκας 40,08% (84.149 ψήφους).

Το αυτογκόλ του Γιώργου Παπανδρέου

«Το μέλλον μας είναι σήμερα στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Έχουμε επιλογή. Ας την κάνουμε πράξη», έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανάρτησή του πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε:

«Η Συμμετοχή μας, Αφετηρία Μάχης για Προοδευτική Διέξοδο. Με τη συμμετοχή μας αύριο, παίρνουμε θέση. Ψηφίζουμε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για μια δυνατή Προοδευτική Παράταξη. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε. Το αύριο της Ελλάδας είναι στα χέρια μας. Ένα διαφορετικό μέλλον, καλύτερο για όλους. Με τη δική μας μαζική παρουσία στις κάλπες ανοίγουμε τον δρόμο της προόδου. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η απάντηση στη συντήρηση. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής. Η μάχη για την Προοδευτική Παράταξη είναι μάχη για τη Δημοκρατία. Το μέλλον μας είναι σήμερα στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Έχουμε επιλογή. Ας την κάνουμε πράξη».

Σύμφωνα με το newsit.gr, η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου δεν βοήθησε τον Χάρη Δούκα…

Και αυτό διότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πλέον ένα εκλογικό σώμα επιρροής και γιατί με την κίνηση του αυτή στο παρά πέντε της κάλπης, έδειξε έναν πανικό, ότι δεν πάει καλά ο Δούκας και χρειάζεται στήριξη.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως πήρε πόντους εξαιτίας μίας επιλογής που έκανε: Ενώ είχε την ευκαιρία να φέρει προσκόμματα στην υποψηφιότητα Δούκα βάσει των προβλέψεων στο Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να μην το κάνει και να αφήσει ελεύθερο τον δήμαρχο Αθηναίων να κριθεί από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό φαίνεται πως τον ευνόησε – διαφορετικά ίσως του είχε γυρίσει μπούμερανγκ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.