Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Κωλοτούμπα» Πολάκη…

Το είπε και το έκανε: Τεράστια κίνηση Κασσελάκη με Πολάκη...

Και μπράβο του, εδώ που τα λέμε.

Εσωκομματικές εκλογές δεν έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ (που την Κυριακή «βγάζει» νέο- ή και όχι…- πρόεδρο), αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά τα φώτα πηγαίνουν στο δίπολο Νίκου Ανδρουλάκη – Χάρη Δούκα, όμως η ώρα της κάλπης πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι αρκετά περίπλοκα.

Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης καθαιρέθηκε κι έτσι προέκυψε ζήτημα προέδρου. Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης ήταν ο… πρωτεργάτης της καθαίρεσης, μιας και ήταν εκείνος που κινητοποίησε τις διαδικασίες διαδοχής, φωνάζοντας «είμαι εδώ».

Από εκείνο το σημείο και μετά, ως γνωστόν, έγιναν πολλά. Η αξιωματική αντιπολίτευση έγινε «μύλος», με τις δύο (και 3 και 4…)  αντιμαχόμενες, κατά κάποιο τρόπο, πλευρές να εξαπολύουν η μία τα βέλη της στην άλλη.

Μάλιστα, διέρρευσε πως αρκετά μέλη του κόμματος ψάχνουν τον τρόπο για το πώς θ’ αποκλείσουν τον Κασσελάκη τελείως, προκειμένου να μην πάρει καν μέρος στις εσωκομματικές!

Θα περίμενε κανείς πως ο Παύλος Πολάκης θα ήταν σύμφωνος με κάτι τέτοιο και θα στήριζε όσους τάσσονται υπέρ της… έξωσης του Στέφανου. Φευ! Το ακριβώς αντίθετο: ο Πολάκης όχι απλά δε θέλει ν’ αποκλειστεί ο Κασσελάκης, αλλά ζητάει να παιχτεί το θέμα της ανάδειξης προέδρου «στα ίσα», χωρίς υπόγεια χτυπήματα και… τρικλοποδιές.

Θέλει, λέει το ρεπορτάζ, ν’ αποφασίσει ο κόσμος ποιος θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρξει κάποιος «Βρούτος» εντός των τειχών του.

Μια αλλαγή στάσης που, αν μη τι άλλο, τον τιμά 100%…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.