Αδιανόητο: ΣΥΡΙΖΑ τέλος…

stefanos-kasselakis
Δεν υπάρχουν λόγια.

Είναι από τις ειδήσεις που τις διαβάζει εκείνες που πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη διευκρίνιση «Προσοχή: δεν πρόκειται για τρολάρισμα». Κάτι που δυσκολεύεται να χωρέσει ο «πολιτικός» νους, καθώς πρόκειται για οικειοθελές πυροβολισμό των ίδιων σου των ποδιών. Για, τρόπον τινά, κομματική «αυτοκτονία».

Σε περίπτωση που δεν το έχετε μάθει ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί η Κεντρική Επιτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με τεράστια, μάλιστα, πλειοψηφία) αποφάσισε να τον διαγράψει! Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της ΚΕ- αλλά και τέως οικονομικός διευθυντής του κόμματος- Θύμιος Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. Λίγο αργότερα, οι Γιάννης Μουζάλας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότειναν τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του έκπτωτου προέδρου του κόμματος.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η προτροπή του Παύλου Πολάκη για… 50-50 όχι απλά δεν εισακούστηκε, αλλά η κατάσταση οδηγήθηκε στο άλλο άκρο.

Κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη αντίληψη της κατάστασης, ωστόσο, κατάλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα… τελείωσε. Όποιος και να είναι ο επόμενος πρόεδρός του, ό,τι και να κάνει σε πολιτικό επίπεδο, όπως και να «οδηγήσει» το κόμμα, είναι βέβαιο πως η (άλλοτε) Προοδευτική Συμμαχία μ’ έναν καθόλου προοδευτικό τρόπο άφησε εκτός κούρσας τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο είχε εκλεγεί πανηγυρικά από τους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως ο Stefanos ήταν πολιτικό κεφάλαιο και θα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε… μεγαλεία. Σε καμία περίπτωση.

Όμως, όταν μ’ έναν- στην ουσία- αντιδημοκρατικό τρόπο πετάς εκτός τον υποψήφιο πρόεδρο (που ηγείτο μέχρι πρότινος του συνασπισμού) τότε δεν έχεις καμία τύχη να πείσεις το κοινό πως έπραξες σωστά. Ειδικά από τη στιγμή που θεωρείς εαυτόν αριστερό- ενός λεπτού σιγή…- κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στο πουθενά και στις εποχές που έδινε μάχη για να μπει στη βουλή.

Θέλει προσπάθεια για να πετύχεις τέτοιο κατόρθωμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version