Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το παράδοξο αποτέλεσμα του τελευταίου γκάλοπ που ούτε οι δημοσκόποι μπορούν να εξηγήσουν

pasok-nikos-androulakis
Το εύρημα που δεν μπορεί να εξηγηθεί

Στην τελική ευθεία είναι οι εκλογές για τη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ με τους έξι υποψηφίους να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Το πρόγραμμά τους παραπέμπει στην καθημερινότητα αθλητών και θα πάνε έτσι, με τη μεγαλύτερη δυνατή δαπάνη ενέργειας, μέχρι τις κάλπες.

Η παρουσία όλων στα ΜΜΕ θα είναι πυκνή και δεν θα λείψουν οι αιχμές για όποιον συνυποψήφιο θεωρούν ως βασικό αντίπαλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον αέρα του φαβορί αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «κλειδωμένη» την παρουσία του στον δεύτερο γύρο, θα κάνει αυτό που ξέρει καλά συνεχίζοντας τις περιοδείες του.

Ο Χάρης Δούκας, βέβαιος ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο, θα διανύσει πολλά χιλιόμετρα από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε την επικοινωνιακή έκπληξη αναρτώντας ένα απόσπασμα συζήτησης με τους «Απαράδεκτους» και επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Κοζάνη, απ όπου ξεκίνησε τις περιοδείες της, κάνει μια «αρχηγική» εμφάνιση στο Βελλίδειο.

Ο Παύλος Γερουλάνος, την τελευταία εβδομάδα της καμπάνιας του, θα δώσει το βάρος στη βόρεια Ελλάδα και θα κάνει την Τετάρτη την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στην παλιά Βουλή.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου θα επενδύσει στην εκλογική της περιφέρεια, στον πολυπληθή δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας όπου εκλέγεται.

Ο Μιχάλης Κατρίνης «φωτογραφίζει» τον Ανδρουλάκη ως «μια από τα ίδια – δεύτερο κόμμα», την Διαμαντοπούλου ως «δεκανίδι της ΝΔ – Μητσοτάκης μέχρι να δύσει ο ήλιος» και (προσπερνώντας Δούκα-Γερουλάνο) προτάσσει τη δική του αντίληψη για μια «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας ξανά.

Το παράδοξο των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές τα στοιχήματα πέφτουν «βροχή». Ταυτόχρονα, στο τελευταίο γκάλοπ γίνεται προφανές πως κύριοι διεκδικητές της προεδρίας: ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας.

Ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν οι υποψηφιότητες της Άννας Διαμαντοπούλου και του Παύλου Γερουλάνου. Άλλωστε, το 2021 οι δημοσκοπήσεις έδιναν άνετη νίκη στον Ανδρέα Λοβέρδο και εν τέλει βγήκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη μέτρηση υπήρχε ένα παράδοξο εύρημα: οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στη γενική ερώτηση «θέλετε να ξαναβγεί ο Ανδρουλακης αρχηγός;» απάντησαν 60% «όχι» και 30% «ναι». Ωστόσο στην ερώτηση όπως το τι θα ψηφίσουν, ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρώτος σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Χάρη Δούκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version