Είναι πια πασιφανές: Καταλάβατε τώρα ποιο είναι το μεγάλο πλάνο του Ισραήλ στον πόλεμο;

Είναι πια πασιφανές: Καταλάβατε τώρα ποιο είναι το μεγάλο πλάνο του Ισραήλ στον πόλεμο;
Τα πράγματα σοβάρεψαν...

Το Ισραήλ έκανε την κίνησή του. Ή, ακριβέστερα, συνέχισε τις κινήσεις που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, που τις χαρακτηρίζει η άκρα επιθετικότητα. Κι αυτό κατέστη σαφές προσφάτως, όταν δολοφόνησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγίντ Χασάν Νασράλα, σε ένα μαζικό χτύπημα σε υπόγειο αρχηγείο στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για κλιμάκωση της κατάστασης στον ύψιστο δυνατό βαθμό.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η σύγκρουση μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων υπό την ηγεσία της Χαμάς και του Ισραήλ μαίνεται με αμείωτο ρυθμό. Όμως, αποτελεί πια κοινό μυστικό πως η πλευρά του δεύτερου έχει περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές και φάνηκε ποιος είναι ο στόχος του.

Το Ισραήλ δε θέλει απλά να κερδίσει τον πόλεμο, αλλά να ταπεινώσει όσο το δυνατόν τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς και το Ιράν, δίνοντας με το πιο εμφατικό τρόπο την απάντηση στο ερώτημα του ποιος κάνει κουμάντο στην ευρύτερη περιοχή.

Τι αναμένεται να συμβεί από εδώ και πέρα, όμως; 

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που θ’ απαντηθεί, λένε και τα ξένα Μέσα, στο εγγύς μέλλον. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν πως θα υπάρξει μία ακόμα πιο ισχυρή σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, καθώς ειδικά η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται ν’ αφήσει αναπάντητη τη δολοφονία του ηγέτη της.

Το ζήτημα, φυσικά, είναι το πόσες ακόμα αθώες ζωές θα χαθούν στο βωμό ενός «αποκρουστικού» πολέμου, που παρακολουθεί σύσσωμος ο πλανήτης.  Άλλωστε, το τι γίνεται εκεί επηρεάζει τους πάντες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version