Ο «Έλληνας Μπεν»: Είναι ο αόρατος Έλληνας ο μικρός Γιώργος Παρασκευόπουλος που εξαφανίστηκε το 1992;

exafanisi-giorgos-paraskeuopoulos
Τι συμβαίνει με τον 44χρονο που δεν έχει χαρτιά;

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση 44χρονου που ισχυρίζεται πως έχει αμνησία. Πλέον η Interpol συμμετέχει στις έρευνες, με σκοπό να διαπιστωθεί ποιος είναι ο άνδρας χωρίς ταυτότητα.

Ο άνδρας απευθύνθηκε στις ελληνικές Αρχές καθώς δεν διέθετε ταυτότητα, ΑΦΜ και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. Οι Αρχές του πήραν DNA για να αναζητηθούν τα ίχνη του σε διεθνή βάση δεδομένων, εάν και εφόσον υπάρχουν.

Ο 44χρονος δεν θυμάται αν πήγε σχολείο αφού ισχυρίζεται πως από μικρό παιδί αναγκάστηκε να δουλέψει. Το όνομά του είναι Πέτρος και δηλώνει πως εργάζεται για αρκετά χρόνια χωρίς ασφάλιση διότι δεν έχει έγγραφα για πρόσληψη.

Σύμφωνα με όσα είχε πει σε συναδέλφους του, ήταν υιοθετημένος από δύο ηλικιωμένους στην Μεσσήνη, ωστόσο και σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο γι’ αυτόν, ενώ και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν τον αναγνωρίζουν.

«Εγώ δεν τον έχω ξαναδεί. Είμαι χρόνια στην κοινότητα. Γέννημα θρέμμα. Δεν μου λέει κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος Ριζανών Μεσσηνίας, μιλώντας στο Live News.

Είναι ο «Έλληνας Μπεν»;

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται όσων αφορά στις υποθέσεις εξαφανίσεων παιδιών την δεκαετία του ’90, τόσο από τις περιοχές της Πελοποννήσου, όσο και από την υπόλοιπη χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 44χρονος είναι κάποιο παιδί που εξαφανίστηκε από την οικογένειά του.

Ένα από αυτά τα παιδιά ήταν ο 10χρονος Γιώργος Παρασκευόπουλος. Εξαφανίστηκε πριν 32 χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Ο 10χρονος έκανε διακοπές στην ορεινή Γορτυνία και το πρωί της 24ης Ιουνίου 1992 ανέβηκε στη στάνη με τα ζώα. Ήταν μια διαδρομή που έκανε συχνά αλλά εκείνη την ημέρα εξαφανίστηκε.

Σε ένα δύσβατο σημείο του βουνού εντοπίστηκαν μετά από μήνες τα παγούρια που κρατούσε ο μικρός. Ένας κάτοικος της περιοχής ανέφερε μάλιστα πως είδε ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του μικρού Γιώργου να κατεβαίνει από το βουνό. Οι έρευνες συνεχίζονταν για μήνες δίχως αποτέλεσμα.

Για τον Γιώργο Παρασκευόπουλο έγιναν έρευνες μέχρι και από Ελβετούς αλπινιστές. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Η υπόθεση με τα χρόνια μπήκε στο αρχείο με την οικογένεια του μικρού Γιωργάκη πάντως να μην έπαψε ποτέ να αναζητά το 10χρονο αγοράκι.

Ταυτόχρονα, ένας φίλος του 44χρονου Πέτρου είπε στο MEGA πως η ομοιότητα του με τον Γιώργο Παρασκευόπουλο είναι μεγάλη: «Μοιάζουν καταπληκτικά. Και η κόρη του Πέτρου μοιάζει πάρα πολύ με τον μικρό Γιωργάκη. Τόσες συμπτώσεις;».

Ο κύριος Θεοδόσης πάντως ισχυρίζεται πως όταν μίλησε στον Πέτρο για αυτό το παιδί από την Γορτυνία που δεν βρέθηκε ποτέ. Ο 44χρονος του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χωριό Δήμητρα ενώ ουσιαστικά δεν το είχε επισκεφτεί ποτέ:

«Ένα πολύ περίεργο και ενίσχυε την εκδοχή ότι μπορεί να είναι αυτό το παιδί είναι ότι μου περιέγραψε το ίδιο χωριό ακριβώς όπως το είχε στην μνήμη του. Σας λέω ειλικρινά. Μου είπε για την ανηφόρα, τη στροφή, ένας βράχος, χωρίς να ξέρει για ποιο χωριό μου λέει».

O Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, αποκάλυψε πως «συμφωνήσαμε να έρθουν οι αδελφές και να κάνουμε τεστ DNA. Ένα βασικό στοιχείο είναι η ηλικία και από ότι ακούμε ο Πέτρος έφυγε από ένα χωριό όπως και της οικογένειας που εκπροσωπώ. Μιλάνε για την Πελοπόννησο και οι δύο υποθέσεις».

Η εκπληκτική ομοιότητα

Την ίδια στιγμή, μία οικογένεια μεταναστών ισχυρίζεται πως ο 44χρονος Πέτρος είναι ο άνδρας που αναζητούν εδώ και 20 χρόνια.

Ο Αρτούρ και η κόρη του Εσμεράλντα έδειξαν στην κάμερα του Live News φωτογραφίες εκείνης της εποχής με την ομοιότητα των δύο αντρών να είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Με μια πρώτη ματιά, εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς πολλά κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στους δύο άντρες. Εκτός από τα ίδια μαλλιά, το ίδιο ανάστημα και το ίδιο βλέμμα φορούν στο λαιμό και το ίδιο ακριβώς μενταγιόν. Ένα στοιχείο που ίσως μαρτυρά πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Σε φωτογραφίες το ντύσιμο είναι πανομοιότυπο με μαύρο γιλέκο και λευκό πουκάμισο.

Ο Αρτούρ είπε στην κάμερα του Live News πως αναγνωρίζει στις φωτογραφίες του Πέτρου το χαμόγελο του αδελφού του. Έχουν το ίδιο σημάδι κάτω από το δεξί μάτι» θα πει και θα συγκλονίσει.

  • Πιστεύεις ότι είναι αυτός;
  • Σίγουρος. Σίγουρος. Έχει το σημάδι και το χαμόγελο ίδιος.

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο είναι και η Μεσσήνη. Ο Πέτρος φέρεται να έλεγε πως ήταν υιοθετημένος από δύο ηλικιωμένους ανθρώπους στην Μεσσήνη.

Και ο Αρτούρ από την άλλη θα μας δείξει αυτό το άλμπουμ με τίτλο Μεσσήνη. Εκεί ζούσε ο αδελφός μου με τον νονό του θα πει δείχνοντας μάλιστα στην κάμερα φωτογραφίες από την βάφτισή του.

Και μετά θα δείξει την φωτογραφία του αδελφού του να έχει ανέβει πάνω σε μια σκάλα για να φτιάξει την γυψοσανίδα. Ό,τι δηλαδή έκανε και ο Πέτρος την δεκαετία του ’90 δουλεύοντας ως τεχνίτης στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version