«Ο Λένιν δεν θα έγραφε κάτι τόσο απαξιωτικό»: Η λάθος φράση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε σάλο

«Άθλιος και ελεεινός τρόπος»: Καταγγελία-φωτιά από την Έλενα Ακρίτα
Μία ανάρτηση οδήγησε στην υποβολή παραίτησης της Έλενας Ακρίτα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει μία σειρά αναρτήσεων της Έλενας Ακρίτα, που ως αποτέλεσμα είχαν την παραίτηση της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον Νίκο Παππά.

Τα πάντα ξεκίνησαν από μία δημοσκόπηση που έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου. Αυτό έφερε μία ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που έγραψε επί λέξει: «Καλά το πάμε, ο κόσμος μας αποθεώνει συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χθες», σε μία ανάρτηση που συνοδευόταν από μία ανάρτηση από το υπνοδωμάτιο της, όπου φαινόταν μία πισίνα.

Αυτό έφερε βροχή από σχόλια που έφεραν άμεση απάντηση της ίδια που σχολίασε: «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Σεισμός αντιδράσεων

Η τελευταία πρόταση που αποδίδεται λανθασμένα στον Λένιν, έφερε έναν μικρό πολιτικό σεισμό, με τον πρώην εκπρόσωπο της Κουμουνδούρου, Στέργιο Καλπάκη να απαντάει διαδικτυακά με οργισμένο ύφος:

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική;

Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος;

Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας.

Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη.

Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» – σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα – τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας.

Τι ντροπή!»

Συγνώμη και… παραίτηση

Η Έλενα Ακρίτα θέλησε να διορθώσει την αρχική της ανάρτηση, μόνο ως προς την πατρότητα της και όχι προς το νόημα: «θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χθες. Η φράση «μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» αποδίδεται εσφαλμένα στον Λένιν. Λάθος.

Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι».

Λίγο αργότερα πάντως υπέβαλλε για λόγους ευθιξίας την παραίτηση της από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πάντως δεν έγινε αποδεκτή.

Νέο… beef

Ενδιάμεσα, πρόλαβε να ανοίξει και έναν νέο διαδικτυακό καβγά με την αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, η οποία σε άλλη ανάρτηση έκανε το εξής σχόλιο: «η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985 ως βόθρος όμως (σηπτική δεξαμενή) για να ξέρουμε τι λέμε… και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος».

Η Έλενα Ακρίτα το θεώρησε ως προσωπική επίθεση και καταφέρθηκε με σκληρά λόγια στην Ζανέτ Τσίπρα σε ένα ακόμα… beef που προκάλεσε νέα βροχή από σχόλια: «σκέψου σε όλη σου την διαδρομή σε αυτή την ζωή να συνοψίζεται σε μια ιδιότητα “αδελφή Τσίπρα”. Πιο αναλυτικά αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας: «Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε:

– Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε.

Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”. Την κατανοώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version