Κόντρα στις προβλέψεις των στοιχηματικών: Ποιον βγάζουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις νικητή στη μάχη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ

pasok

Όλα τα γκάλοπ δείχνουν ότι πάμε για εκλογικό θρίλερ...

Όσο πλησιάζουμε στην 6η Οκτωβρίου, τόσο περισσότερο το θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει να ανεβαίνει.

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου απέχει πλέον δύο εβδομάδες και πλέον σε όλα τα στρατόπεδα υπάρχουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την στρατηγική των τελευταίων ημερών που ενδεχομένως να αποβεί καθοριστική.

Μάχη για δύο ή…;

Όλα δείχνουν ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου θα αποδειχθεί μάχη για… δύο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και κάποια μεγάλη έκπληξη, αφού υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Αν κρίνουμε μάλιστα από τις στοιχηματικές αποδόσεις, τότε οι ανατροπές θα πρέπει να θεωρούνται ως και… δεδομένες. Το φαβορί έχει αλλάξει ήδη τρεις φορές, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας διαδέχονται ο ένας τον άλλον στην κορυφή, αφού πολύ μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν τον κλίμα και την τάση της αγοράς.

Οι δύο τους δείχνουν να είναι το φαβορί για τον δεύτερο γύρο, όμως αρκετές δημοσκοπήσεις φέρνουν κοντά τους και στα όρια του στατιστικού λάθους την Άννα Διαμαντοπούλου και κάποιες άλλες τον Παύλο Γερουλάνο.


Αστάθμητοι παράγοντες

Ωστόσο, ο τρόπος που θα γίνει η εκλογική διαδικασία αφήνει πολλά ανοιχτά παράθυρα, αφού όλοι οι υποψήφιοι διαθέτουν πολύ ισχυρά χαρτιά που βασίζονται στο πολιτικό τους προφίλ, αλλά και την διευρυμένη εκλογική βάση, που δεν θα αποτελείται μόνο από ψηφοφόρους που έριξαν στην κάλπη ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές.

Κι αυτοί οι δύο παράγοντες καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή κάθε πρόβλεψη, ακόμα και σε έμπειρους δημοσκόπους που βλέπουν μία πολύ αμφίρροπη μάχη που σίγουρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα στον ισχυρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας σε αυτούς με πιο αριστερό προφίλ, ενώ αρκετά μεγάλη είναι η διείσδυση της Άννας Διαμαντοπούλου στον χώρο του κέντρου.


Χ-factor

Όλοι πάντως υποστηρίζουν ότι το μεγάλο στοίχημα θα είναι η απόφαση, όσων επιλέξουν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά προέρχονται από άλλες κομματικές δεξαμενές. Το ποιοι και το πόσοι θα είναι αυτοί ενδέχεται να επηρεάσει πολύ σημαντικά το εκλογικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Πάντως, σύμφωνα με όλα τα γκάλοπ, ο Νίκος Ανδουλάκης ποντάρει στην απήχηση που έχει στην περιφέρεια, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ισχυρότατο έρεισμα στα αστικά κέντρα έχει ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ενώ η Κρήτη αναμένεται να ψηφίσει μαζικά τον γηγενή Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλα δείχνουν ότι η μάχη του πρώτου γύρου θα κριθεί σε πολύ μικρές λεπτομέρειες, ενώ όλοι οι εκτιμητές πιστεύουν πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 6ης Οκτωβρίου, οι εκλογές του δεύτερου γύρου θα ξεκινήσουν από το μηδέν, όποιοι κι αν είναι οι δύο μονομάχοι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.