Νέα μαρτυρία – «καταπέλτης» κατά Φιλιππίδη στο δικαστήριο

Νέα μαρτυρία - «καταπέλτης» κατά Φιλιππίδη στο δικαστήριο

Αυτό ζητούσε ο ηθοποιός

Φίλη της καταγγέλλουσας κατέθεσε σήμερα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
«Ντρέπομαι πολύ , αλλά δεν το σκέφτηκα.

Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα.

Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Με τα λόγια αυτά η μάρτυρας που εξετάστηκε στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί αν και γνώριζε από την πρώτη κιόλας στιγμή την απόπειρα βιασμού σε βάρος της φίλης της δεν την παρότρυνε να καταγγείλει όσα βίωσε από τότε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η μάρτυρας είναι στενή φίλη της καταγγέλλουσας από τη δραματική σχολή και όπως εξιστόρησε στο δικαστήριο, η φερόμενη ως παθούσα την πήρε τηλέφωνο το 2010 ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Το αισχρό μήνυμα

Ωστόσο, μετά το ραντεβού με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η φίλη της ήταν φοβερά αναστατωμένη. «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά» περιέγραψε η μάρτυρας.

Όπως είπε στο δικαστήριο, η ίδια συνεργάστηκε κάποια χρόνια αργότερα με τον Φιλιππίδη σε παράσταση στο Εθνικό Θέατρο. Και πρόσθεσε πως το 2017 την πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούν αλλά εκείνη είχε ήδη κλείσει κάπου αλλού.

Η κατάθεση

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω μα δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Πάρεδρος: Το μήνυμα στην δεύτερη καταγγέλλουσα πως καταλάβετε ότι ήταν από τον Πέτρο Φιλιππίδη;

ΜάΖρτυρας: Ήταν καταχωρημένη επαφή.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.