Το ‘πε και το ‘κανε: Κλείνει τη χειμερινή βάση της στην Αθήνα η Ryanair

Κινούνται νομικά κατά της Ryanair οι επιβάτες που κατέληξαν στην… Τιμισοάρα

Ποια δρομολόγια θα γίνονται

Η Ryanair αποφάσισε να κλείσει τη χειμερινή βάση της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, αποδεσμεύοντας δύο αεροσκάφη της.

Η εταιρεία θα διεξάγει στην Αθήνα μόλις 10 από 29 δρομολόγια, μειώνοντας τη διαθέσιμη χωρητικότητα κατά σχεδόν 60%. Η ιρλανδική εταιρεία, κλείνοντας τη βάση της Αθήνας από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας και η Fraport Greece δεν προσφέρουν ισχυρά κίνητρά για την τόνωση της επιβατικής κίνησης τη χειμερινή περίοδο και για την ανάπτυξη του τουρισμού εκτός περιόδων αιχμής, σύμφωνα με το capital.gr.

Ουσιαστικά τη χειμερινή περίοδο η Ryanair θα διεξάγει 10 δρομολόγια από την Αθήνα, τα οποία θα είναι σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη (Φιουμιτσίνο), Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Βενιζέλος» έναντι 2 πέρσι και 4 το 2019. Επίσης, η εταιρεία θα διεξάγει δρομολόγια και / από τα Χανιά και από και προς τη Θεσσαλονίκη, την οποία διατηρεί ως βάση.

«Ενώ φέτος το χειμώνα θα αναπτυχθούμε στην Πορτογαλία 21%, στην Ιταλία 19% και στην Ισπανία 17%, στην Ελλάδα η προσφερόμενη χωρητικότητα θα μειωθεί 40%», σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Eddie Wilson. «Σε μια εποχή που άλλες κυβερνήσεις και αεροδρόμια μειώνουν τις χρεώσεις και εισάγουν προγράμματα ανάκαμψης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει υψηλές χρεώσεις, καθιστώντας τα ελληνικά τέλη πρόσβασης μη ανταγωνιστικά», δήλωσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.