Κρίνουν τον νικητή: Ποιον στηρίζουν για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Σημίτης – Παπανδρέου

giorgos-papandreou

Οι υποψήφιοι στις εκλογές θα συμμετάσχουν και σε debate

Στη διεξαγωγή debate από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συμφώνησαν οι υποψήφιοι/ες πρόεδροι για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους, οι ακριβείς κανόνες του οποίου θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους.

Για τη διεξαγωγή του debate έγινε δεκτή η πρόταση που είχε κατατεθεί από τη πλευρά της Άννας Διαμαντοπουλου και ο διάλογος θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Επικυρώθηκε επίσης η συμφωνία σε 6 θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
  4. Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σύμφωνα με τη τελική συμφωνία σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά θα παίρνουν τον λόγο. Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιον στηρίζουν Σημίτης – Παπανδρέου

Η στήριξη των πρώην πρωθυπουργών σε υποψηφίους αναμένεται να κρίνει κατά μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως του debate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σημίτης δεν αναμένεται να στηρίξει την Άννα Διαμαντοπούλου αλλά προσανατολίζεται στο να κάνει δήλωση υπέρ της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Υπέρ της συγκεκριμένης υποψήφιας δεν αποκλείεται να σταθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που απομακρύνεται από τη στήριξη στον Χάρη Δούκα.

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου προσανατολίζεται στο να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα επειδή έχει ένα πιο κοινωνικό προσωπείο σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις αφού εξετάζει και τη στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.