Η νέα παρενέργεια του covid που δεν γνωρίζαμε

Η νέα παρενέργεια του covid που δεν γνωρίζαμε

Νέα δεδομένα...

Στις παρενέργειες του κορονοϊού, προστίθεται και η τριχόπτωση αφού, αρκετοί είναι οι ασθενείς που μετά την νόσησή τους βλέπουν τούφες μαλλιών στην χτένα τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην 58χρονη Ρόζα από τον Βόλο.

«Κάπου στο καλοκαίρι, τρεις μήνες μετά τη νόσηση από κορονοϊό έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο πολύ σαν να έκανα χημειοθεραπεία», ανέφερε η Ρόζα στο MEGA.

Η κοπέλα ήταν έντρομη μετά από κάθε βούρτσισμα και «το λούσιμο έγινε εφιάλτης. Έφευγαν τούφες. Ήμουν ένα βήμα πριν αγοράσω περούκα. Δεν πίστευα ότι ευθύνεται στον κορονοϊό και άρχισα να ρωτάω».

Η 58χρονη Ρόζα νόσησε βαριά με κορονοϊό τον Μάρτιο του 2021. Έφτασε ένα βήμα πριν πεθάνει και νοσηλεύτηκε για μέρες.

«Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη ζωή μου. Πίστευα ότι θα πεθάνω. Βασικά έφτασα ένα βήμα πριν. Έπαθα πνευμονική εμβολή». Μετά από 19 ημέρες στην εντατική η Ρόζα βγήκε νικήτρια, όμως… «το ότι βγήκα αρνητική ήταν το εισιτήριο για τα μετέπειτα. Έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο, που κάποια στιγμή αραίωσαν και φαινόταν το δέρμα» λέει.

Η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε πως η τριχόπτωση είναι ένα συχνό σύμπτωμα του κορωνοϊού. «Είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, τα ποσοστά μπορεί να είναι μέχρι και 15%. Το ευχάριστο είναι ότι είναι κάτι που δεν είναι μόνιμο, τα μαλλιά επανέρχονται».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.