Ποιοι μένουν, ποιοι τελειώνουν: Στην αντεπίθεση με ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης

Ποιοι μένουν, ποιοι τελειώνουν: Στην αντεπίθεση με ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης

«Ψήνεται» ανασχηματισμός και γίνονται εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου 

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το περιβάλλον που διαμορφώνεται με φόντο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια εν αναμονή του χειμώνα, με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου προκειμένου να μην υπάρξει περίοδος ακυβερνησίας εξαιτίας της απλής αναλογικής ενώ ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις. Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό είναι να αυξηθεί το μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα από τις 40 σήμερα, σε 50. Κίνηση που ενισχύει τη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης, εν αντιθέσει με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο που ορθώνει γιγαντιαία εμπόδια.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκλείσει δύο φορές την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε δηλώσεις του, ωστόσο το πολιτικό περιβάλλον πλέον έχει αλλάξει σημαντικά. Τότε το σημαντικότερο θέμα ήταν η ακρίβεια.

Την ίδια ώρα, διέξοδο σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον για την κυβέρνηση, επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, με το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Σήμα επανεκκίνησης φέρεται να δρομολογείται και με ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από την άνοδο του Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπάρχουν φήμες ότι οι ανακοινώσεις είναι προ των πυλών.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι ο ανασχηματισμός δεν θα είναι δομικός αλλά… διορθωτικός. Απίθανο θεωρείται να αλλάξει η ηγεσία σε καίρια υπουργεία που χειρίζονται τις τρέχουσες μεγάλες κρίσεις.  Όπως για παράδειγμα τα υπουργεία Οικονομικών, Ενέργειας, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, ακόμη και το Παιδείας, σύμφωνα με το newsit.gr. Στον αντίποδα συζητείται έντονα ότι θα δοθεί έμφαση σε περιοχές που η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά, με υπουργοποίηση τοπικών βουλευτών, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.