Φεύγει ο Αλέξης Τσίπρας…

kasselakis-tsipras

Ενώ περιμένουν να κάνει... νεύμα

Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται ενώ το κόμμα οδεύει προς εκλογές, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανο Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει με μερικούς ανθρώπους το τελευταίο διάστημα κι έχει κάνει σαφές πως θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σιγή ιχθύος που κρατά αυτό το διάστημα.

Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πως έχει πιθανότητες επιτυχίας και τονίζει πως δεν έχει καμία… όρεξη για συμμαχία με τον Νίκο Παππά ή τον Παύλο Πολάκη.

Από εκεί και πέρα οι «87» προσανατολίζονται στο να επιλέξουν δύο υποψηφίους για να «χτυπήσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπό αυτή την έννοια η στήριξη στον Σωκράτη Φάμελλο ως υποψήφιο φαίνεται η πλέον προφανής, αν και δυνατά παίζει και η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη που πρώτη είχε προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον Στέφανο στα ίσια.

Ωστόσο οι «87» περιμένουν το… νεύμα του Αλέξη Τσίπρα για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Αλέξης Τσίπρας, η… φυγή

Στις δημοσκοπήσεις είναι πασιφανές πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Σε έρευνα της GPO, το 42,8% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλει για αρχηγό τον πρώην πρόεδρο.

Τον Τσίπρα τον ρώτησαν; Διότι είναι προφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαγράψει προ πολλού από τα ενδιαφέροντά του τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποδεικνύει ο τρόπος που αποχώρησε μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του 2023, χωρίς να οδηγήσει το κόμμα του συντεταγμένα και με όρους σοβαρής πολιτικής ενδοσκόπησης στην αλλαγή ηγεσίας ως εγγυητής της ενότητας, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Το αποδεικνύει και η στάση του έναντι του Στέφανου Κασσελάκη που από τη σιωπηρή αποδοχή της υποψηφιότητάς του οδηγήθηκε στην ανοιχτή αμφισβήτησή του.

Φυσικά παρακολουθεί τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας την αποστασιοποίηση και παρότι κάποιοι θα ήθελαν έστω και τώρα ένα κάποιο «νεύμα» του μπας και σωθεί «οτιδήποτε αν σώζεται», εκείνος επιλέγει την εκκωφαντική σιωπή – δημοσίως τουλάχιστον.

Όσο και αν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει μιας και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος οδεύει προς άλλους «γαλαξίες»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.