Μόνο έτσι πέφτει ο λογαριασμός: Ο νέος, οικονομικός τρόπος θέρμανσης που επιλέγουν φέτος μαζικά οι Έλληνες

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής

Οι λογαριασμοί που προκαλούν... τρόμο κάνουν τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές θέρμανσης κλείνοντας το φυσικό αέριο και τα κλιματιστικά.

Τρόμο και αγωνία για το τι θα γίνει τον χειμώνα που έρχεται προκαλούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενδεικτικά, στην ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, τη Γερμανία, η μεγαβατώρα ξεπέρασε τα 1.000 ευρώ! Στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε εκ νέου 73% σε 48 ώρες, ενώ σε σχέση με το 2021 έχει αυξηθεί… 1.400%!

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε παρέμβαση για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο λέγοντας ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης». «Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».

Οι λογαριασμοί που προκαλούν… τρόμο κάνουν τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές για να θερμανθούν κλείνοντας το φυσικό αέριο και τα κλιματιστικά. Στη βόρεια Ελλάδα όπου το κρύο είναι τσουχτερό, η ζήτηση για καυσόξυλα έχει εκτοξευτεί στο ζενίθ! Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι παραγγελίες παραδίδονται μετά από ένα μήνα ενώ ανάρπαστα έχουν γίνει ήδη τα καυσόξυλα και τα παράγωγά τους στη Δυτική Μακεδονία.

Πολύ αυξημένο, όμως, όπως επισημαίνουν έμποροι ξυλείας από τη Βόρεια Ελλάδα είναι φέτος το ενδιαφέρον για καυσόξυλα και από την Αττική και άλλες νότιες περιοχές της χώρας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα έλλειψη ξυλείας, καθώς φέτος δεν έχουν εισαχθεί καυσόξυλα από τη Βουλγαρία.

Ένα νοικοκυριό στη Δυτική Μακεδονία, όπου ειδικά στις ορεινές περιοχές τα τζάκια ανάβουν από τον Σεπτέμβριο, εκτιμάται ότι χρειάζεται από δέκα έως είκοσι τόνους για να βγάλει το χειμώνα, με το κόστος να έχει αυξηθεί ήδη κατά 20 ή ακόμη και κατά 30 ευρώ από πέρυσι ανά κυβικό μέτρο, ενώ στα ύψη έχει εκτοξευθεί η τιμή του πέλλετ, που επίσης καταγράφει σημαντικές ελλείψεις και έχει ξεπεράσει τα 500 ευρώ ο τόνος έναντι 390 πέρυσι και 310 πρόπερσι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.