Ενισχυμένα εμβόλια covid: Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητά τους

Συναγερμός για την ιλαρά στις ΗΠΑ - Ρεκόρ κρουσμάτων

Αναμένεται να παραλειφθούν τα νέα ενισχυμένα εμβόλια κατά της COVID-19 που θα καλύπτουν και τις τελευταίες μεταλλάξεις

Με «αέρα» κανονικότητας αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις 12 Σεπτεμβρίου με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει σήμερα Τρίτη (30/8) για να παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων με βάση την εμβολιαστική κάλυψη αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των σχολικών μονάδων να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα και να μην επιβληθούν νέα μέτρα. «Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα μέτρα από αυτά που ίσχυαν δεν πρόκειται να επανέλθουν και πλέον οι πολίτες καλούνται να προσέχουν εαυτούς από τον κορωνοϊό που θα αντιμετωπίζεται σαν γρίπη. Πλέον αναμένεται να παραλειφθούν τα νέα ενισχυμένα εμβόλια κατά της COVID-19 που θα καλύπτουν και τις τελευταίες μεταλλάξεις. Σύμφωνα με το Εθνος, γι αυτά τα εμβόλια δεν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό δεν θα χρησιμοποιηθούν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Και αφού δεν θα χρησιμοποιηθούν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού λόγω της μη υποχρεωτικότητας, δεν θα υπάρχει διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και στα καταστήματα εστίασης και γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο ένα μέτρο που πιθανότατα θα παραμείνει σε ορισμένους χώρους, είναι η χρήση της μάσκας. Σε ποιους χώρους δηλαδή θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα και πού θα υπάρχει απλά σύσταση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.