Το αουτσάιντερ πέρασε το φαβορί: Μεγάλη ανατροπή για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση

ekloges-pasok

Κανείς δεν το περίμενε!

Στο πρώτο άτυπο debate συμμετείχαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας για τις εκλογές.

Μέχρι στιγμής το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με το ποιος έχει το προβάδισμα για την προεδρία αφού οι δημοσκοπήσεις διαφέρουν μεταξύ τους.

Ωστόσο, σε όλες τις έρευνες κερδίζει έδαφος μία υποψηφιότητα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αουτσάιντερ.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η ανατροπή με το αουτσάιντερ

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Metron Analysis φαίνεται πως οι κύριοι διεκδικητές της προεδρίας είναι τρεις. Ωστόσο το μέχρι πρότινος φαβορί… βούλιαξε.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου που ήταν αουτσάιντερ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη είναι το μέχρι πρότινος φαβορί, ο Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, διατηρώντας το προβάδισμα στον πρώτο γύρο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%, διατηρώντας ελπίδες για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Νίκος Ανδρουλάκης:

  • 24% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
  • 28% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Χάρης Δούκας:

  • 21% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
  • 23% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Άννα Διαμαντοπούλου:

  • 20% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
  • 25% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Παύλος Γερουλάνος:

  • 14% (Όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
  • 16% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Στο σενάριο όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον κ. Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος, κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Η έκβαση των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται αβέβαιη, καθώς η διαμόρφωση των τελικών ποσοστών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.