Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αγαπητοί δημοσκόποι, μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι πολύ βασικό;

pasok-nikos-androulakis

Χρειάζονται απαντήσεις

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι πρόεδροι έκαναν το πρώτο άτυπο debate ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης παρέθεσαν το πρόγραμμά τους για το κόμμα στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας πρώτος από τους υποψήφιους των εσωκομματικών εκλογών την ομιλία του ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες ζητούν πειστικές λύσεις εδώ και τώρα».


Ο Χάρης Δούκας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Δούκας εστίασε το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στην αναγκαιότητα το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να πάψει να ακολουθεί μια στρατηγική όπου «δεν θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν».


Ο Παύλος Γερουλάνος κατέστησε σαφές ότι «τώρα, είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για την “αναγέννηση” του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας». «Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζετονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να μιλήσει με όρους εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για την μεγάλη ευκαιρία που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ για το ίδιο το μέλλον του αρκεί να μιλήσει για το μέλλον της χώρας. «Η κοινωνία», ανέφερε « είναι αδιάφορη για τον εσωτερικό μας διάλογο. Νοιάζεται για το αύριο».


Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στη δική της ομιλία τόνισε ότι «τώρα είναι η ανεπανάληπτη ιστορική συγκυρία που δοκιμάζει τα πολιτικά και ηγετικά αντανακλαστικά μας» και σημείωσε ότι θείο δώρο στη Δεξιά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν ένα κόμμα με κολλημένα ποσοστά και χωρίς αναζήτηση των αιτιών που δεν οδήγησαν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα μετά τις ευρωεκλογές.

ΠΑΣΟΚ: Αγαπητοί δημοσκόποι, μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι πολύ βασικό;

Και ενώ η εσωκομματική «μάχη» στο ΠΑΣΟΚ είναι στην τελική ευθεία, οι δημοσκοπήσεις έχουν πάρει «φωτιά». Ωστόσο οι έρευνες είναι… αντίθετες.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δημοσκοπήσεις στις οποίες ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με διαφορά ενώ ο Χάρης Δούκας που θεωρούνταν φαβορί φιγουράρει στην πρώτη, στη δεύτερη αλλά και την τρίτη θέση! Μάλιστα, η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσιάζεται να παίρνει στη μία έρευνα 17% και στην άλλη 25% ενώ σε τρίτη εμφανίζεται με μονοψήφιο.

Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία συνοχή και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι η τάση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Για την ιστορία, στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις έδιναν πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο που τερμάτισε τρίτος, δίνοντας αρκετά πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ξεκάθαρες; Καλό είναι οι δημοσκόποι να δώσουν μια απάντηση και να μην εκτίθενται.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.