Νέος συναγερμός! Έρχεται η γρίπη της ντομάτας…

Νέος συναγερμός! Έρχεται η γρίπη της ντομάτας...

Δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ!

Η εμφάνιση μιας σπάνιας, νέας ιογενούς λοίμωξης που ταλαιπωρεί μικρά παιδιά έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Ινδίας.

Η γρίπη της ντομάτας -ονομάζεται έτσι λόγω των επώδυνων κόκκινων φουσκάλων που παράγει- έχει επιβεβαιωθεί σε 82 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών στην πολιτεία της Κεράλα, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στις 6 Μαΐου. Έκτοτε έχουν αναφερθεί επιπλέον 26 κρούσματα στη γειτονική πολιτεία Ταμίλ Ναντού και στην Οντίσα στα ανατολικά, όπου έχουν μολυνθεί παιδιά ηλικίας έως εννέα ετών.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας δήλωσε ότι ο ιός δεν είναι απειλητικός για τη ζωή, αλλά εξέδωσε οδηγίες πρόληψης σε όλες τις πολιτείες αυτή την εβδομάδα, καλώντας τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον έλεγχο των παιδιών τους για συμπτώματα, ανέφεραν οι Times of India.

Η γρίπη της ντομάτας είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, ιδιαίτερα μεταξύ των μικρών παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, ναυτία, έμετο, διάρροια, πυρετό, αφυδάτωση, πρήξιμο των αρθρώσεων, πόνους στο σώμα και κοινά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, καθώς και τις φουσκάλες που μοιάζουν με ντομάτα.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία του ιού. Ωστόσο, λένε ότι «δεν σχετίζεται με τον Covid-19», παρά το γεγονός ότι εμφανίζει κάποια παρόμοια συμπτώματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.