Ο τουρισμός απογείωσε τις πωλήσεις… Ποιο ποτό σαρώνει φέτος

Ο τουρισμός απογείωσε τις πωλήσεις... Ποιο ποτό σαρώνει φέτος

Ο τουρισμός βοήθησε όσο τίποτε άλλο.

Διψήφια εκτιμάται ότι θα είναι και η φετινή ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά μπύρας, η οποία χάρη στις αναμενόμενες πολύ καλές επιδόσεις του τουρισμού, εκτιμάται ότι θα επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Έτσι ο κλάδος μπορεί να χαμογελά ξανά…

Μετά την πτώση κατά 25% που υπέστη ο κλάδος το 2020, πέρυσι ανέκαμψε εμφανίζοντας μία ανάπτυξη της τάξης του 15%-17%, ενώ οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς κάνουν λόγο για διψήφια ανάπτυξη και τη φετινή χρονιά.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, παρατείνοντας έτσι και την τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Ηδη πάντως, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, οι εταιρείες του κλάδου έχουν αφήσει πίσω τους την κακή χρονιά της πανδημίας (2020), καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη των μεγεθών τους πέρυσι, με τις προοπτικές για το 2022 να είναι εξίσου αισιόδοξες.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται και η σημαντική αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας, εξέλιξη η οποία αναμένεται να επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, την κερδοφορία των ζυθοποιίων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.