«Θα πάρεις 70%, όχι 56%»: Η πληροφορία που μετέφερε ο Χατζηνικολάου για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της απόφασης Κασσελάκη

Nikos Xatzinikolaou
Η θύελλα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν κοπάζει

Έκπτωτο έκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώντας με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η απόφασή της αναφέρει: «H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου».

«Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο… χαμός στην Κουμουνδούρου και το μήνυμα Κασσελάκη

Ενώ συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου και εξαπέλυσαν λεκτικές επιθέσεις κατά μελών των «87».

Βλέποντας αυτές τις εικόνες, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε με ανάρτησή του στα social media τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ «να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ», σημείωσε στο τέλος της ανάρτησής του.

Με την τελευταία του φράση, μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως με τα όσα συμβαίνουν «δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα αν υπάρξει η διαφαινόμενη διάσπαση και αποχώρηση κάποιον βουλευτών μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι ένα από τα πιθανά σενάρια. Δεν ξέρω αν είναι το πιθανότερο».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον RealFm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε πιέσεις από πολλούς βουλευτές που «ήταν προς την κατεύθυνση να είναι υποψήφιος στις εκλογές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, να μην χαρίσει την σφραγίδα σε αντιπάλους του».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρξαν στελέχη της ΚΟ που είπαν στον Στέφανο Κασσελάκη «προσπαθώντας να τον ενθαρρύνουν» για να θέσει και πάλι υποψηφιότητα «ότι αυτή τη φορά θα πάρει 70% και όχι 56%».

«Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσοι θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν, γιατί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταλαιπωρηθεί, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αφού έχει σημαντικές απώλειες και κινείται στην 4η με 5η θέση», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version