Επιτέλους, ένας επιστήμονας το είπε: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για τον κορωνοϊό

Επιτέλους, ένας επιστήμονας το είπε: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για τον κορωνοϊό

Έπρεπε να περάσει πράγματι τόσος καιρός...

Ήταν μια ιδιότυπη, σιωπηρή συμφωνία, που είχε κάνει σύσσωμος ο πλανήτης και φαινόταν να λειτουργεί καλά: κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα προσποιούμασταν άπαντες πως ο κορωνοϊός δεν υπάρχει πια, στέλνοντας τα μέτρα στο πυρ το εξώτερον και κάνοντας τη χρονομηχανή μας να λειτουργήσει επιστρέφοντας πίσω στο 2019.

Τώρα, ωστόσο, που οι θερινοί μήνες σιγά-σιγά φτάνουν προς το τέλος τους, φτάνει η στιγμή ν’ αφήσουμε στην άκρη την ψευδαίσθησή μας: η πανδημία όχι απλά είναι εδώ, αλλά λόγω των μεταλλάξεων Όμικρον και Κένταυρος συνεχίζει να «γράφει» πολύ υψηλά νούμερα σε κρούσματα, διασωληνώσεις και, δυστυχώς, θανάτους.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι το τι θα κάνουμε από δω και πέρα, δεδομένου του ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και σώζουν ζωές, ωστόσο δεν σταματούν τη διασπορά του ιού.

Επιτέλους, ένας επιστήμονας το είπε: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για τον κορωνοϊό
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Έχουν νόημα, επομένως, τα όποια αυστηρά μέτρα, τα lockdowns και ούτω καθεξής;

Η πνευμονολόγος Σταματούλα Τσικρικά επιτέλους είπε, μετά από τόσο καιρό, αυτό που επέτασσε η λογική εδώ και καιρό: «Όλα δείχνουν ότι έχουμε ήδη περάσει στο στάδιο συμβίωσης με τον ιό και όχι της απομόνωσης. Έγινε απόλυτα κατανοητό ότι η καθημερινή ζωή δε δύναται να συνεχίσει με συνεχείς περιορισμούς, υποχρεωτικότητες και απαγορεύσεις. Οι ψυχικές, κοινωνικοοικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα επώδυνες και τρομερά απρόβλεπτες», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γιατρός, πνευμονολόγος Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Η επιστήμονας λέει, δηλαδή, πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, να «συμβιώνουμε» μαζί του και να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω, αλλά προς τα μπροστά.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο covid ήρθε για να μείνει. Καιρός να συμπεριφερθούμε ανάλογα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.