Πέρασε στο ντούκου λόγω Κασσελάκη: Ο Κυριάκος έριξε τη πολιτική «βόμβα» της χρονιάς…

kuriakos-mitsotakis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απαντήσεις

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελακη και την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, σε συνδυασμό με την μακρά διαδικασία αναδιοργάνωσης στο ΠΑΣΟΚ, δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει, πάρα τις απώλειες, να είναι ο κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι δεν άφησε σαφές το αν θα συνεχίσει να ηγείται της ΝΔ στο τέλος της τρέχουσας τετραετίας, όλα δείχνουν πως κατά πάσα πιθανότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι στο τιμόνι του κόμματος και μετά το 2027.

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη στη ΔΕΘ, σε συνδυασμό με τις παροχές τις οποίες έταξε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δείχνουν το ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το κυβερνητικό του έργο να πάει χαμένο, με μια πιθανή αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε… βόμβα

Μπορεί λοιπόν τα διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα στην ΝΔ να δίνουν και παίρνουν, όμως η αλήθεια είναι πως είναι ακόμα εξαιρετικά νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Και με το μέτωπο της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας επί της ουσίας κλειστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αφοσιωθεί στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Και ξεκαθάρισε από το βήμα της ΔΕΘ πως είναι έτοιμος για τρίτη τετραετία στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» αναφορικά με τα σενάρια που τον θέλουν να αντικαθιστά τον Αντόνιο Κόστα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπου 2,5 χρόνια, σημείωσε στην αρχή με χιούμορ: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη;». Στη συνέχεια προσέθεσε: «Έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023 και επιτρέψτε μου να πω ότι θα φάνταζε αλαζονικό και αυτοαναφορικό να πω το τι θα γίνει το 2027. Μπορώ να σας πω όμως -το είπα και πέρυσι- ότι δεν έχω σχέδιο απότομης μεταπήδησης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή θέση. Είμαι εκλεγμένος για μια πλήρη θητεία και σκοπεύω να την εξαντλήσω».

Άξιο αναφοράς είναι πως νόμος πλέον έχει αλλάξει και δεν προβλέπεται, πλέον, η προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς κάποιο υπαρκτό κόστος, μιας και η κοινοβουλευτική της συνοχή φαίνεται αδιατάρακτη προς το παρόν.

Βέβαια είναι άγνωστο ακόμα ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ή αν θα συνεχίσει η ίδια στο ρόλο της, όπως επίσης και αν θα μεταπηδήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αλλά όπως είπε και ο ίδιος, ακόμα είναι νωρίς για να παρθούν τέτοιου είδους αποφάσεις.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.