Άσχημα νέα για τον Δούκα σε νέα δημοσκόπηση: Ποιος κάνει την έκπληξη και προηγείται για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

pasok
Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση;

Οι εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πλησιάζουν και οι υποψήφιοι… ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Ο Χάρης Δούκας αν και αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι δήμαρχος Αθηναίων και το καταστατικό του απαγορεύει να συμμετάσχει, θεωρείται πως θα κατέβει στις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως ακόμη και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων:

«Δεν αφήνω τον δήμο. Η προσπάθειά μου να ενδυναμώσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μία ευρωπαϊκή πρακτική που ενδυναμώνει τον θεσμό.

Θα σηκώσουμε ανάστημα και οι πολίτες θα αποφασίζουν για τις πόλεις τους. Παίρνουμε αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια και μετά να χρειάζονται εγκρίσεις από το κεντρικό κράτος».

Ωστόσο τα πράγματα για τον Χάρη Δούκα δεν πάνε καλά και η υποψηφιότητά του για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ χάνει δυνάμεις.

Σε δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε για τα Παραπολιτικά, τα διλήμματα σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση φαίνεται να έχουν υποχωρήσει σε αυτή τη φάση, με το 68,9% των ψηφοφόρων του κόμματος να προτάσσουν την αυτόνομη πορεία, τοποθετώντας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών με τα κόμματα της Αριστεράς στο απώτερο μέλλον.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Χάρης Δούκας φαίνεται πως έχει χάσει δυνάμεις και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ πρώτος για την προεδρία είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version