Το καλοκαίρι χάθηκε: Τότε επιστρέφει η λιακάδα στην χώρα μετά το αδιανόητο κύμα κακοκαιρίας

Το καλοκαίρι χάθηκε: Τότε επιστρέφει η λιακάδα στην χώρα μετά το αδιανόητο κύμα κακοκαιρίας

Δε μας τα ΄πε καλά ο καιρός...

Η κατάσταση τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Ελλάδα θυμίζει… τροπική χώρα και σε καμία περίπτωση τη δική μας: οι σφοδρές καταιγίδες και οι αδιανόητες ποσότητες νερού που έφερε η βροχή δημιούργησαν γι’ ακόμα μία φορά τεράστια προβλήματα στον κόσμο, παρά το γεγονός πως τυπικά βρισκόμαστε εντός του καλοκαιριού ακόμα.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από την Δευτέρα (22/8), συνεχίστηκαν την Τρίτη (23/8) και εντάθηκαν σήμερα Τετάρτη (24/8), καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις έπεσαν περισσότερες από 50.000 κεραυνοί μέσα σε ένα μόλις 24ωρο!

Τα στενόχωρα νέα είναι πως οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, ενώ θα βρέχει και την Παρασκευή έστω κι αν όχι με την ίδια ένταση που συνέβη σήμερα.

Πολλές περιοχές δε θα μείνουν… μακριά από τον ήλιο και το Σάββατο, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θυμίζουν την Εποχή των Μουσώνων να «τραβάνε» έως και την προσεχή Κυριακή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αποχαιρετούμε το καλοκαίρι λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την επόμενη Δευτέρα στις 29 του μήνα, και για ένα περίπου τετραήμερο.

Αντιθέτως, υπάρχει αισιοδοξία πως ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ ζεστός και θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να κάνει τ’ ακροτελεύτια μπάνια του, απολαμβάνοντάς τα.

Για να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.