Έσφαξε με το βαμβάκι: Η Έλενα Ακρίτα τα είπε όλα για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ο Κασσελάκης, με 19 λέξεις

elena-akrita

Η Έλενα Ακρίτα «κάρφωσε» τον πρόεδρο

Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς), στην Επιτροπή Καταστατικού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κάνει σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων είναι πως οι βουλευτές δεν θα διατελούν στα κομματικά όργανα και θα μπορούν να εκλέγονται για τρεις θητείες.

Επίσης προτείνει οι βουλευτές που επιθυμούν τέταρτη θητεία να μπορούν να τη διεκδικήσουν αν θέσουν υποψηφιότητα σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια από αυτή που είχαν εκλεγεί τις προηγούμενες τρεις.

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τα όργανα του κόμματος να παραιτούνται 24 μήνες πριν τις εκλογές, για να θέσουν υποψηφιότητα.


Όταν δεν θα άλλαζε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 21 Μαΐου 2024, στον Attica Tv, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει ξεκάθαρα και με έμφαση πως δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα του κόμματος διότι είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν:

«Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω είναι αυτός ο κόσμος που έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά: ”Άλλαξε τα όλα”. Για εμένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Για αυτόν τον λόγο ποτέ δε θα αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς του ανθρώπους».


Έλενα Ακρίτα: Τα είπε όλα για το νέο όνομα

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση για αλλαγή ονόματος, η Έλενα Ακρίτα «ξέσπασε» μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook.

Μέσα από μία δηκτική ανάρτηση, η βουλευτής Επικρατείας «καρφώνει» τον Στέφανο Κασσελάκη που ασχολείται με την αλλαγή ονόματος, τη στιγμή που το κόμμα «βράζει».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Ευτυχώς, όλα τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε λύσει κι έτσι μπορούμε ανενόχλητοι ν’ ασχοληθούμε με την αλλαγή ονομασίας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.