Νέος μπελάς… Η νέα ασθένεια που μεταδίδεται και με το σεξ

Νέος μπελάς... Η νέα ασθένεια που μεταδίδεται και με το σεξ

Θέλει προσοχή...

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England journal of Medicine, ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων μεταδίδεται κατά 95% με την σεξουαλική πράξη καθώς υπάρχει και στο σπέρμα.

Συνεπώς, η μετάδοση του γίνεται και με την σεξουαλική πράξη και με τη στενή σωματική επαφή και σε πολύ μικρότερο βαθμό αερογενώς μέσω σταγονιδίων τα οποία ωστόσο επειδή είναι μεγάλου μεγέθους και βαριά, μπορούν να μεταδοθούν μόνο σε μικρή απόσταση, όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Ντόρα Ψαλτοπούλου. Η ειδικός διευκρινίζει ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να μεταδοθεί αερογενώς ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που βρίσκονται ο ένας μπροστά στον άλλον σε απόσταση τέτοια που σχεδόν οι μύτες τους να εφάπτονται, δηλαδή να βρίσκονται σε τέτοια απόσταση που έχουν δυο άνθρωποι όταν πρόκειται να ανταλλάξουν ένα φιλί.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, πρόκειται για έναν ιό ο οποίος διαδίδεται κυρίως μεταξύ των υπέρ δραστήριων σεξουαλικά ανδρών που έχουν δεκάδες νέους σεξουαλικούς συντρόφους την εβδομάδα και στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι άτομα που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου.

Νέος μπελάς... Η νέα ασθένεια που μεταδίδεται και με το σεξ
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.