Για το μπαμ της δεκαετίας: Ποιοι διεκδικούν τη Nova

nova

Η πώληση και το αντίτιμο για τη Nova

Προς πώληση έχει βγει ο όμιλος United Group, στον οποίο ανήκει και η ελληνική Nova, που πλέον κατέχει μερίδιο της αγοράς.

Η BC Partners με διαχειριστή τον Νίκο Σταθόπουλο, η οποία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο στη United Group μέσω της οποίας ελέγχει την ελληνική Nova, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τμηματικής πώλησης των δραστηριοτήτων του ομίλου καθώς βασικός στόχος παραμένει η μεγιστοποίηση της αξίας της επιδιωκόμενης συναλλαγής.

Ποιοι διεκδικούν την Nova

Σύμφωνα με το capital.gr, δεσμευτικές προσφορές για την αγορά κατέθεσαν οκτώ:

  1. Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Saudi Telecom (STC), που εδρεύει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας
  2. Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος e& (etisalat and) του Άμπου Ντάμπι
  3. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας 4iG Nyrt με έδρα την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας
  4. Το διεθνές επενδυτικό fund PPF Group με έδρα την Ολλανδία
  5. Η αυστριακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών A1 Telekom Austria Group
  6. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Providence
  7. Η αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Warburg Pincus
  8. Το βρετανικό επενδυτικό fund Apax Partners

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αμερικανικό fund Warburg Pincus έχει επικεντρωθεί στην ελληνική Nova ενώ προς την ίδια κατεύθυνση φέρεται να κινείται και το βρετανικό fund Apax.

Προς την χώρα μας συντείνουν οι πρώτες ενδείξεις καθώς η Apax Partners φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες της United στην Βουλγαρία, που αποτελεί το έτερο ισχυρό χαρτί του ομίλου μετά την Nova.

Σε ό,τι αφορά τη Saudi Telecom, η οποία θεωρείται ένας ισχυρός υποψήφιος, φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για το σύνολο του ομίλου.

Το κόστος

Σχετικά με το τίμημα που ζητάει η BC Partners, κυμαίνεται στην περιοχή των 8 δισ. ευρώ για το σύνολο του ομίλου United συμπεριλαμβανομένων των δανειακών της υποχρεώσεων ενώ για την Nova φαίνεται να κινείται σε ποσό άνω των 1,5 δισ. ευρώ δεδομένου ότι δεν εμφανίζει δάνεια εν αντιθέσει με την μητρική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η BC Partners  επιδιώκει την ολοκλήρωση της διαδικασίας καλώς εχόντων των πραγμάτων πριν την εκπνοή της τρέχουσας χρονιάς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.