Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτό το αδιανόητο που συμβαίνει με την κακοκαιρία στην Ελλάδα;

Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτό το αδιανόητο που συμβαίνει με την κακοκαιρία στην Ελλάδα;

Είναι ν' απορεί κανείς...

Ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Το ανέφεραν συνεχώς οι μετεωρολόγοι και είχαν, μάλιστα, χτυπήσει και το καμπανάκι, ούτως ώστε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί αυτές τις ημέρες, είτε στις πόλεις είτε στις διακοπές μας.

Ο λόγος, φυσικά, για την κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8) τη χώρα, η οποία έγινε πολύ πιο έντονη σήμερα Τρίτη (23/8), με… τρελή βροχόπτωση, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι.

Αυτά, ωστόσο, ήταν αναμενόμενα, όπως προείπαμε. Όλοι το ήξεραν και όλοι το περίμεναν. οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει πως μέχρι και το προσεχές Σάββατο η κατάσταση θα είναι αυτή πάνω-κάτω, με τον καιρό να «στρώνει» και να θυμίζει εκ νέου καλοκαίρι από την επόμενη Δευτέρα.

Το ζητούμενο εν προκειμένω είναι οι- για ακόμα μία φορά- απερίγραπτες εικόνες που βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των υπόλοιπων πόλεων, με το νερό να έχει… καβαλήσει τ’ αυτοκίνητα και το να οδηγείς να εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο για το πώς θα καταλήξει η «βόλτα» σου.

Υποδομές δεν υπάρχουν ούτε για ζήτω, καθώς τεράστιοι δρόμοι (όπως για παράδειγμα οι Ποσειδώνος και η Βουλιαγμένης στην Αθήνα ή η Τσιμισκή και η παραλιακή στην Θεσσαλονίκη) να μαζεύουν τεράστιες ποσότητες νερού και να καθιστούν επικίνδυνο το οτιδήποτε.

Προσέξτε, δε μιλάμε για στενάκια ή δρόμους μισής λωρίδας από αυτούς που «ευδοκιμούν» στην Ελλάδα, αλλά για τους μεγαλύτερους δρόμους πόλεων της χώρας.

Που, γι’ ακόμα μία φορά και μάλιστα καλοκαιριάτικα, αρκούσαν 30 λεπτά δυνατής βροχής για να  πλημμυρίσουν.

Φοβερά πράγματα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.