Τους έπιασε όλους στον ύπνο: Κίνηση-έκπληξη από τον Mr Jumbo

jumbo

Τι θα κάνει;

Αντιστράφηκε το αρνητικό κλίμα τον Αύγουστο και η διοίκηση της Jumbo διατηρεί στο ακέραιο τις εκτιμήσεις της για την πορεία του τρέχοντος έτους.

Συνολικά για τον Όμιλο Jumbo, ο Αύγουστος 2024 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι πωλήσεις 8μήνου του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά 7% περίπου.

Ωστόσο οι μεταφορές εμπορευμάτων από τη διώρυγα του Σουέζ ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα και για αυτό η Jumbo αναμένει πως ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για το 2024 θα είναι αυξημένος κατά 4% με αποτέλεσμα η κερδοφορία να φλερτάρει με τα επίπεδα του 2023.

Jumbo: Η κίνηση έκπληξη από τον Απόστολο

Υπό αυτό το πλαίσιο, ο Απόστολος Βακάκης προχωρά σε μία κίνηση – έκπληξη συγκαλώντας έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo στις 26 Σεπτεμβρίου κατά την οποία θα προτείνει την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών με διάρκεια 2 ετών και μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό την ακύρωσή τους.

Ως κατώτατη τιμή αγοράς τους προτείνεται το ποσό του 1 ευρώ/μετοχή και ως ανώτατη τιμή αγοράς τους το ποσό των 27,20 ευρώ η κάθε μία.

Η διοίκηση θεωρεί ότι -στα σημερινά επίπεδα τιμών του Χρηματιστηρίου- το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών επιβραβεύει τους υφιστάμενους μετόχους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία δίνοντάς τους τη δυνατότητα αντί πρόσθετου μερίσματος, να επενδύσουν έμμεσα στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό τους χωρίς την καταβολή μετρητών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.