Οι συμμαχίες βγάζουν νικητή: Το φαβορί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ κάνει την ανατροπή στο β’ γύρο

pasok

Τα δεδομένα λίγο πριν τις κάλπες

Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, με παλιά και νέα στελέχη, έναν μήνα πριν τις εκλογές για νέο πρόεδρο.

Κεντρική θέση στην εκδήλωση είχε ο Κώστας Σημίτης, περιστοιχισμένος από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου που πήρε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Οι Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι και υποψήφιοι για την προεδρία, χαιρέτισαν φίλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και ο Μιχάλης Κατρίνης που ήταν και ο μόνος με… πράσινο στα ρούχα του. Στην εκδήλωση ήταν και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Ζάππειο για την εκδήλωση ήξερε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το δίδυμο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγαν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Tα μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας στο Ζάππειο, μέσα σε vintage ατμόσφαιρα, δεν προεξοφλούν την ηρεμία της συνέχειας, καθώς τα φαβορί θα δώσουν σκληρή μάχη για να επικρατήσουν και οι εντάσεις δεν θα αποφευχθούν.


ΠΑΣΟΚ: Το φαβορί κάνει την ανατροπή στις εκλογές

Ο Χάρης Δούκας ευνοείται από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή γιατί έχει απήχηση σε ένα κοινό της ευρύτερης αριστεράς που μπορεί να προσέλθει στην κάλπη για να τον ψηφίσει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερέχει στην επιρροή του στον κομματικό μηχανισμό και έχει πιο συσπειρωμένη εκλογική βάση.

Η προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ανάλογα με τις συμμαχίες που θα γίνουν:

  • Ο Χάρης Δούκας, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, έχει δεδομένη τη στήριξη του Μιχάλη Κατρίνη αλλά κανένας άλλος υποψήφιος δεν είναι «κλειδωμένος». Οπότε αν και θεωρείται φαβορί για την προεδρία, δεν αποκλείεται να τη χάσει στον δεύτερο γύρο και ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει την ανατροπή.
  • Ο Παύλος Γερουλάνος, στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 είχε κρατήσει ουδέτερη στάση και μάλλον αυτό θα επαναλάβει και τώρα εφόσον δεν περάσει στον δεύτερο γύρο.
  • Υποστηρικτές της Αννας Διαμαντοπούλου αποκλείουν στήριξη του Χάρη Δούκα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκείνη θα μιλήσει υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, εφόσον η ίδια έχει αποκλειστεί από την τελική αναμέτρηση.
  • Η Νάντια Γιαννακοπούλου, πριν αποφασίσει, θα έχει μιλήσει και με τους δύο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.