Είχαν μέχρι και πίστα καρτ μέσα στις φυλακές (Vid)

Είχαν μέχρι και πίστα καρτ μέσα στις φυλακές (Vid)

Φυλακές - ξενοδοχείο είχαν στήσει στη Γαλλία...

Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα στα σόσιαλ μίντια βίντεο διαρκείας 25 λεπτών, στο οποίο οι κρατούμενοι στις φυλακές Fresnes συμμετέχουν σε αγώνες καρτ αλλά και σε άλλα παιχνίδια στο προαύλιο της φυλακής, που έχουν βασιστεί σε ένα γαλλικό τηλεοπτικό σόου «Survivor».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, περιέγραψε το βίντεο ως «σοκαριστικό» και διέταξε να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα.

Όλα αυτά, την ώρα που το γραφείο Τύπου του υπουργείου ανέφερε ότι ενέκρινε το έργο και είδε την ταινία προτού αυτή προβληθεί, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των φυλακών.

Είχαν μέχρι και πίστα καρτ μέσα στις φυλακές (Vid)
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Η «Le Figaro» ανέφερε ότι η έγκριση για την εκδήλωση και την κυκλοφορία του βίντεο είχε δοθεί από το «ανώτατο επίπεδο» του υπουργείου, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι «αυτό που μας παρουσιάστηκε δεν ανέφερε το καρτ. Μιλούσε για αθλητικές προκλήσεις».

Ο Jimmy Delliste, ο διοικητής της φυλακής στο Fresnes, νότια του Παρισιού, υπερασπίστηκε την εκδήλωση, λέγοντας ότι ήταν μια «αδελφική περίσταση» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές. Οι αγώνες συγκέντρωσαν 1.700 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.