Ανάσα! Δύο δις ευρώ πέφτουν στην αγορά…

Ανάσα! Δύο δις ευρώ πέφτουν στην αγορά...

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ χαρακτηρίζοντας «κλειδιά» για όσα θα ανακοινωθούν την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου, τα φορολογικά έσοδα και τα έσοδα από τον τουρισμό

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε, επίσης, ότι πρωτεύον θέμα αποτελεί στην παρούσα φάση η ενέργεια προσθέτοντας ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα τίποτα για τέλος επιτηδεύματος και τεκμήρια.

Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι στο τραπέζι των συσκέψεων που γίνονται για τα μέτρα στήριξης βρίσκεται και η επανάληψη της επιταγής ακρίβειας χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί κάτι.

Στόχος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί θα είναι για άλλη μια φορά η τελική τιμή της κιλοβατώρας στη λιανική να κινηθεί στα επίπεδα των 0,15-0,17 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Αύγουστο απορροφήθηκε το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της κατανάλωσης σε κύριες και μη κύριες κατοικίες. Παράλληλα απορροφήθηκε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Σημειώνεται ότι οι υψηλές τιμές που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους για την τιμή της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλονται στην άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η οποία είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.