Μετά την κατακραυγή για το άρθρο του: Πάρθηκε η απόφαση για τον Γιάννη Πρετεντέρη 

giannis-pretenteris

Τι μέλλει γενεσθαι

Ο… κακός χαμός επικράτησε με αφορμή τα όσα έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος στήριξε την κυβέρνηση αλλά έριξε και βολές για τη «γραμμή» της εφημερίδας «Τα Νέα» που στις σελίδες της φιλοξενεί τα κείμενά του.

Στο πολυσυζητημένο άρθρο με τίτλο «Πίσω στα βασικά», ο Γιάννης Πρετεντέρης σημειώνει ότι τις όποιες αποφάσεις λαμβάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση και φέρεται να ασκεί κριτική και στην εφημερίδα του, γιατί «αγανακτεί κάποιους η παραδοχή της νομιμότητας των παρακολουθήσεων».

«Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, η κυβέρνηση είναι εκείνη που κυβερνά στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων, όσο διαθέτει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Δεν κυβερνά με ρεφενέ, ούτε ‘’με του βοηθού το χέρι’’… Η Δικαιοσύνη από την άλλη είναι εκείνη που αποφασίζει αν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις υποκλοπές, ποιοι φταίνε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ ή αν είναι ένοχη η Πισπιρίγκου. Χωρίς να ρωτάει τους περαστικούς», γράφει.

Στη συνέχεια αναφέρεται σε συμφέροντα αντίθετα με την κυβέρνηση, τα οποία χρησιμοποιούν διάφορα θέματα για να την «πολεμήσουν».

«Η αντιπολίτευση και διάφορα συμφέροντα που δεν γουστάρουν την κυβέρνηση θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τον Covid, τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές ή τα Τέμπη για να κοντύνουν την κυβέρνηση. Με γεια τους και χαρά τους», υποστηρίζει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «η κυβέρνηση προσπάθησε από την πλευρά της να αποφύγει την αποσταθεροποίησή της και προσέφυγε όπως ήταν φυσιολογικό στη Δικαιοσύνη. Πού να προσφύγει κάποιος για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα ή τη φωτιά στον Βαρνάβα; Στην ΟΥΕΦΑ; Η Δικαιοσύνη έκανε τη δική της δουλειά κι έκρινε κατά περίπτωση. Σωστά ή λάθος, έτσι έκρινε».

Η απόφαση για τον Γιάννη Πρετεντέρη

Οι αντιδράσεις για το άρθρο του Πρετεντέρη και τις αιχμές που άφησε υπήρξαν έντονες, εντός και εκτός συγκροτήματος (και από τη Μαρία Καρυστιανού για τα «μαθήματα λογικής και ηθικής», προς τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών) και η πρόβλεψη πολλών ήταν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος μετράει μέρες. Τι ισχύει στα αλήθεια όμως;

Παρά τα όσα γράφτηκαν για απόλυση του Γιάννη Πρετεντέρη, ο δημοσιογράφος αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και η συνεργασία του με το συγκρότημα συνεχίζεται κανονικά. Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι εάν η φωτιά έσβησε οριστικά ή εάν ο καπνός που σιγοκαίει θα φέρει και νέα αναζοπύρωση το προσεχές διάστημα. Για την ώρα πάντως, ο Γιάννης Πρετεντέρης συνεχίζει κανονικά στο συγκρότημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.